Празници / фестивали

Free3 закриват шестия сезон на „Камерна сцена Пловдив“

Публиката ще чуе концерт, какъвто не се случва често в града

Free3 закриват шестия сезон на „Камерна сцена Пловдив“


◊ СЪБИТИЕТО

Free3 закриват шестия сезон на „Камерна сцена Пловдив“

Заключителното събитие от шестия сезон на „Камерна сцена Пловдив“ ще предложи на публиката концерт, какъвто не се случва често в града.

На 18 май от 19 ч. в Радио Пловдив ще чуем групата Free3.


◊ ФОРМАЦИЯТА

Free3 обединява трима музиканти, вярващи в импровизацията и интуитивното, спонтанно присъствие на сценичния дух. За тях изкуството е постоянно търсене, безкраен път към себе си и универсален език за послания към другите.

Водени от желанието да създадат нещо съвсем ново, нестандартно и далеч от клишето, Росен Захариев, Живко Братанов и Георги Ангелов се събират заедно, за да потърсят дълбочината в тяхната комуникация на сцената, както и чрез провокацията на спонтанното изразяване да споделят радостта от творческата свобода.


◊ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Тромпетистът Росен Захариев е една от най-интересните личности на българския джаз. Учил в Бъркли (САЩ) и Ротердам, срещнал големите имена на световната джаз сцена, той се връща в България, за да прави тук музиката, която му носи удовлетворение.

Георги Ангелов (перкусии) е известен с участието си в нашумялата през 90-те години група "ОМ" . Отворен е към всякакви музикални предизвикателства - от етномузиката и театралната сцена до фрий джаза.

Живко Братанов е добре познат на пловдивската публика - свързал името си с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, той се изявява като композитор, изпълнител и импровизатор.

Традиционен домакин на концертите на “Камерна сцена Пловдив” е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.


Автор:
Гергана Семерджиева, Камерна сцена Пловдив
Публикация:
08.05.2016 г. 16:56
Посетено:
905
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23500-free3-zakrivat-shestiya-sezon-na-kamerna-stsena-plovdiv