Празници / фестивали

Националният военноисторически музей отбелязва 6 май с Ден на отворени врати и специална празнична програма

6 май - Празник на Българската армия и Ден на храбростта

Националният военноисторически музей отбелязва 6 май с Ден на отворени врати и специална празнична програма


◊ СЪБИТИЕТО

Националният военноисторически музей отбелязва 6 май с Ден на отворени врати и специална празнична програма


Със специална празнична програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта.

Традиционно на 6 май НВИМ обявява вход свободен от 10.00 до 18.00 ч. за постоянната хронологична и външна експозиция, както и за временните изложби „Идоли или идеали“, посветена на Априлското въстание, и „Войната, в която не можехме да не участваме“, която проследява българското участие във Втората световна война на фона на международните събития.

В традиционната атракция „Експонатите оживяват“ тази година посетителите ще имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и до отделението за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“. Гостите на музея ще могат да опитат боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия. За празничното настроение ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.


◊ ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

10.00-18.00 ч. – Ден на отворени врати
 
10.00-18.00 ч. – Експонатите оживяват – свободен достъп до пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и до отделението за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“

12.00 ч. – Традиционна дегустация на войнишка боб чорба

15.00 ч. – Концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски


С Ден на отворени врати празникът ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба – 1444 г. във Варна и Музея на авиацията в Крумово.Автор:
НВИМ
Публикация:
05.05.2016 г. 12:25
Посетено:
1173
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23491-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-otbelyazva-6-may-s-den-na-otvoreni-vrati-i-spetsialna-praznichna-programa