Празници / фестивали

Джаз иконата Кърт Розенвинкел за първи път в България

Петият "Джаз форум Стара Загора " ще се проведе от 9 до 11 юни

Джаз иконата Кърт Розенвинкел за първи път в България


◊ ФЕСТИВАЛЪТ НА ПЕТ

Петото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“ ще се проведе между 9 и 11 юни 2016 г. в Града на липите. В името на идеята, че джазът е музиката, която обединява и е мост между различни култури, изданието посреща музиканти от различни националности, всеки от тях изявен както в своята страна, така и на международния подиум.


◊ ДЖАЗ ИКОНА

За първи път в България концерт ще изнесе световноизвестният китарист Кърт Розенвинкел (САЩ). Той ще гостува със своето трио на 10 юни.

Харви Томпсън (САЩ), Федерика Коланджело (Италия) – това са само част от имената на чуждустранните гости, които „Джаз форум Стара Загора“ посреща за петия си рожден ден.

Сред българските участници са Ангел Заберски и Брас Асоциация, Веселин Койчев хот стрингс, Военен биг бенд Стара Загора, Венцислав Благоев и др.


◊ И ОЩЕ...

Както всяка година, между 7 и 9 юни „Джаз форум Стара Загора“ предвижда богата предфестивална програма. Освен традиционните детски матинета „Джаз за деца“, ще има още майсторски класове, кинопрожекции, лектории и фотоизложби.


◊ ВХОД СВОБОДЕН!

„Джаз форум Стара Загора“ се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“, със специалната подкрепа на „Контур Глобал“, фондация „Америка за България“ и „БулАгро“. И тази година събитието ще се случи сред естествения декор на античния форум „Августа Траяна“. Всички събития от „Джаз форум Стара Загора“ са безплатни за публиката.

Новини и информация за предстоящите събития търсете на сайта на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum/,
както и на Фейсбук страницата https://www.facebook.com/JazzForumStaraZagora .

Kurt Rosenwinkel on Twitter @kurtrosenwinkel
Kurt Rosenwinkel on Facebook: https://www.facebook.com/Kurt-Rosenwinkel-52127422065/Автор:
Гергана Семерджиева, Джаз форум Стара Загора
Публикация:
27.04.2016 г. 11:40
Посетено:
1172
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23449-dzhaz-ikonata-kart-rozenvinkel-za-parvi-pat-v-balgariya