Празници / фестивали

The Prodigy в Бургас за второто издание на фестивала “Summer Chaos”

Британците включиха България в турнето си, посветено на новия им албум

The Prodigy в Бургас за второто издание на фестивала “Summer Chaos”


◊ ФЕСТИВАЛЪТ "SUMMER CHAOS"

Второто издание на музикалния фестивал “Summer Chaos” обяви своя хедлайнер - една от най-емблематичните групи в света, бащите на биг-бийта и „чудото” на  съвременната сцена The Prodigy.

Концертът ще бъде на 13 август 2016 г. (събота) от 20:00 ч. на стадион „Лазур“ в Бургас.

Участието на The Prodigy на фестивала „Summer Chaos“ 2016 е част от настоящото турне на бандата в подкрепа на последния им албум „The Day Is My Enemy” (2015), което ще премине през Северна и Южна Америка и Европа.

 

◊ БАЩИТЕ НА БИГ БИЙТА

The Prodigy ще пристигнат у нас в състав Лиъм Хаулет (композитор, кийборди), Кийт Флинт (вокал) и Максим (МС).  

Британците The Prodigy за първи път стъпват на световната сцена през далечната 1990 г., а създател на бандата е емблематичният Лиъм Хаулет. Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim са наричани основоположници на жанра ''биг бийт'', който достига своя връх на комерсиална популярност в края на 90-те години на ХХ век.

За своята над 20-годишна история The Prodigy издават 11 албума с реализирани 30 милиона продажби по цял свят.

Стилово музиката на групата от ранния й период съчетава рейв, хардкор техно, индъстриал и брейкбийт, докато достигне до биг бийт, рок и пънк елементи. Макар и да произлизат от ъндърграунд рейв теченията в началото на 90-те, в хода на съществуването си The Prodigy придобива световна слава, разпознаваемост и признание.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за фестивала влизат в продажба в 10:00 ч. на 13 април 2016 г. и могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпро България в цялата страна.

Първите 200  билета от всяка ценова категория ще бъдат на промоционална цена с 10 лв. отстъпка, а след тяхното изчерпване, редовната цена на билетите ще бъде от 60 до 120 лв. Билетите за правостоящи на терен са на цени от 70 и 90 лв., седящите места са на цени от 60, 70, 80 и 100 лв., зона “Front Stage” е 120 лв.

300 билета за зоната „Front Stage” на цена от 140 лв. ще бъдат допуснати до стадиона 15 минути по-рано от останалите посетители през отделен вход.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
12.04.2016 г. 16:41
Посетено:
1339
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23332-the-prodigy-v-burgas-za-vtoroto-izdanie-na-festivala-summer-chaos