Празници / фестивали

Шести сезон на "Камерна сцена Пловдив" започва през март

За първи път в Пловдив свири фантастичният Антон Сяров, който прави изключително успешна кариера в Западна Европа

Шести сезон на "Камерна сцена Пловдив" започва през март


Един от най-интересните проекти в културния календар на града - „Камерна сцена Пловдив“ - тази пролет започва своя шести сезон. Проявата се утвърди като едно от традиционните вече културни събития под тепетата, привличащо многобройна и разнолика публика.


◊ ОТКРИВАНЕ

Шестият сезон на “Камерна сцена Пловдив” ще бъде открит на 9 март 2016 г. от 19.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив с концерт на една млада и многообещаваща формация - “3oto” (Триото). Създадена в края на 2014 г. от Калин Жечев – клавишни, Ясен Василев – китари, и Венко Поромански – ударни инструменти, групата впечатлява с многостранния облик на музикантите, проявяващ се от класическата музика и джаза, до поп и рок жанровете на музикалната сцена в България.


◊ ЗА ПЪРВИ ПЪТ

За първи път в Пловдив на 30 март 2016 г. ще чуем един чудесен музикант - Антон Сяров, цигулар и композитор, който прави изключително успешна кариера в Западна Европа. Антон е пловдивчанин, но е почти непознат в родния си град, затова съм щастлив, че ще имаме възможност да го представим, коментира Петър Салчев.

Заедно с Антон Сяров за представянето на авторския му албум Nocturne in Blue пристига и Стив Синко, виртуозен пианист, преподавател по джаз пиано и ансамблова музика в Университета за музика, драма и медии в Хановер. Сяров и Синко ще гостуват и на АМТИИ – Пловдив, като гост лектори, както и за кратък концерт.


◊ ПРЕМИЕРА

През април премиера на единствения по рода си у нас албум “Български джаз композитори” ще направи Венцислав Благоев - един от водещите тромпетисти на родната джазова сцена.

“За първи път в дискографията на българския джаз имаме албум, който навлиза в зоната на класическия джазов триъгълник - изпълнител, композитор, аранжор. Благоев ни представя една съвременна картина на българския джаз, която балансира таланта на инструменталиста с авторското творчество” - писа за албума проф. Владимир Радулов.


◊ ВЕЧЕ ПЕТ СЕЗОНА

“Камерна сцена Пловдив” стартира през есента на 2012 година с амбицията да предложи на публиката културни събития с висока естетическа стойност и оригиналност.

Вече 5 сезона проектът държи на стандарта и нивото си, представяйки концерти от областта на класическата музика, джаза, фолклора, филмовата музика . Нещо повече - “Камерна сцена Пловдив” смело прекрачва отвъд музикалното изкуство, предлагайки програми, в които присъстват и театър, поезия и изобразително изкуство.

Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

Автор:
Г. Семерджиева, Камерна сцена Пловдив
Публикация:
23.02.2016 г. 14:14
Посетено:
971
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/22968-shesti-sezon-na-kamerna-stsena-plovdiv-zapochva-prez-mart