Празници / фестивали

Бал на артиста – Варна 2015

Четвърто издание

Бал на артиста – Варна 2015


◊ СЪБИТИЕТО

За четвърта поредна година, което си е вече една добра традиция, във Варна ще се проведе Бал на артиста.

Събитието, зад което отново стоят Дружеството на архитектите и Театрално-музикалният продуцентски център, ще събере на 20 декември от 20.30 ч. до полунощ във фоайетата на първи и втори балкон творците на Варна и техните почитатели. Хората, които умеят да придават артистичен привкус на живота.

 

◊ ТРАДИЦИИТЕ

Както в предишните издания на бала, така и сега не артистите, а техните почитатели ще дефилират в сценични костюми от гардероба на ДТ "Стоян Бъчваров" и Държавна опера Варна. Освен костюми, ще има перуки и грим - срещу заплащане, разбира се.

За ястията и напитките ще се погрижи ресторантът в Дома на архитекта. Нещо повече. Архитектите са амбицирани да демонстрират своите кулинарни способности и смятат да ни изненадат с произведения на кулинарното изкуство с архитектурни форми.

Това ми напомня основателя на буржоазната кухня Антонен Карем, който измисля кулинарни, подобно на архитектурните, ордери и така се сдобива с напълно заслуженото звание „Паладио на френското сладкарство”.

Любопитно - кой варненски архитект какъв кулинарен шедьовър ще измайстори и каква е варненската връзка между архитектурното и кулинарното изкуство.

Ще има естествено музика, танци и още забавления, които с голямо удоволствие ще направлява церемониалмайсторът на бала Кирил Аспарухов.


 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
12.12.2015 г. 18:19
Етикети:
Държавна опера ВарнаДТ Стоян БъчваровТМПЦ ВарнаВарна 2015
Дружество на архитектите
Бал на артиста
Посетено:
1143
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/22611-bal-na-artista-varna-2015