Празници / фестивали

Международен културен мост "Sofia meets Luxembourg"

Концерти на 11 и 12 декември 2015, в рамките на Новогодишния музикален фестивал в НДК

Международен културен мост "Sofia meets Luxembourg"


◊ ПОКАНА

В рамките на Новогодишния музикален фестивал в Националния дворец на културата ще има уникални по своята същност срещи между деца от България и Люксембург в специалния формат за междукултурен мост “Sofia meets Luxembourg”. Деца ще композират за други деца, а впоследствие ще изсвирят своите творби пред публика.

• На 11 декември (петък) от 19:00 ч. в зала 6 на Двореца ще бъде първата част от междукултурния мост, в който участие ще вземат Младежка филхармония “Пионер” с диригент Любомир Денев-син и солисти (Люксембург), които ще изпълнят световни и национални премиерни изпълнения. Ще прозвучат произведения от Й. С. Бах, В. А. Моцарт, М. Равел, М. Брух, С. Рахманинов, както и съвременни творби от люксембургски композитори

• На 12 декември (събота) от 11:00 ч. в зала 9 ще се състои матине "Деца композират за деца" - International Forum for composition - Асоциация Artistes en herbe. Ще бъдат представени млади таланти от двете държави, отличени на уникалния по рода си конкурс за детска композиция, организиран от Асоциация Artistes en herbes и Международен форум по композиция в Люксембург, а изпълнителите са даровити деца от България и Люксембург.

На събитието ще присъстват общо 11 солисти от Люксембург и България.

Заповядайте!


Автор:
Организаторите
Публикация:
10.12.2015 г. 20:13
Етикети:
концертиНДКНовогодишен музикален фестивалБългарияЛюксембург
Sofia meets Luxembourg
Международен културен мост
Деца композират за деца
Посетено:
1230
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/22595-mezhdunaroden-kulturen-most-sofia-meets-luxembourg