Празници / фестивали

„Ентусиаст“ празнува Коледа с щанд в НДК

43. Софийски международен панаир на книгата, 8-13 декември 2015

„Ентусиаст“ празнува Коледа с щанд в НДК


◊ СЪБИТИЕТО

Както всяка година и този декември издателство „Ентусиаст“ ще вземе участие в 43-то издание на Софийския международен панаир на книгата, който ще се проведе в Националния дворец на културата от 8 до 13 декември 2015 г. Щандът на издателството е №202, разположен на етаж 2. През целия период на изложението читателите ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 20% от коричната цена на всички заглавия на издателството. И тази година „Ентусиаст“ ще предложи специално селектирани промоционални пакети с избрани книги от световни и български автори, които ще бъдат с 25% отстъпка.

Дизайнът на щанда на издателството ще бъде посветен на „Всички наши места“. Преди няколко дни романът „Всички наши места“ бе определен от Goodreads Choice Awards за най-добрата тийнейджърска книга на 2015 г. Книгата, която се превърна в истинска сензация сред младите хора по света и в България беше издадена у нас от „Ентусиаст“ през лятото. Само няколко месеца по-късно се реализира и първият по рода си проект - песен, вдъхновена от едноименния роман на Дженифър Нивън. Младата и талантлива изпълнителка Прея направи парчето част от репертоара си, а впечатляващият видеоклип към песента е дело на Бойко Щонов от ScreenMixer.com. Песента и видеото на „Всички наши места“ вече може да се видят и чуят онлайн и в ефира на радиостанциите и телевизиите в България. По време на Коледния панаир на книгата в НДК на 13 декември, неделя, от 12 ч., в литературен клуб „Перото“ читателите и почитателите на Прея ще могат да се срещнат лично с нея, като ексклузивно ще бъде представен мейкингът на видеоклипа към песента „Всички наши места“.

 

◊ АКЦЕНТИ

Акцент сред новите заглавия на издателството несъмнено ще бъде книгата, която се превърна в истинско литературно събитие тази година – продължението „Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева. По традиция романът „Сексът и комунизмът 2“ излезе на емблематичната дата 10 ноември и само за няколко седмици оглави класациите за книги на най-престижните книжарници у нас. По време на Панаира своя дебют ще направи и младият и талантлив фентъзи писател Йордан Желязков с романа си „В ярката им светлина“. Книгата беше публикувана в средата на ноември и бързо спечели адмирациите на читателите и специалистите в жанра. Романът е първи от поредица за нов, просторен фентъзи свят и дава началото на събития, които тепърва ще обхванат всичките му краища.

Издателство „Ентусиаст“ ще представи и най-новите си заглавия от втората половина на годината. Сред тях са: бестселърът „Момичето от влака“ от Паула Хоукинс, който читателите определиха за най-добър трилър на 2015 г. чрез Goodreads Choice Awards, първата книга от забележителната нова поредица исторически романи от известната писателка Ан О’Брайън - „Компаньонката на краля“, ново заглавие от касовия писател Джеймс Патерсън – „Детективска агенция Private. Берлин“, книгата „По думите ще ги познаете. Срещи с 49 майстори на словото и изкуствата“ от журналистката Ива Йолова, „южноафриканската „Слугиня“ – „Дъщерята на слугинята“ от Барбара Мъч и много други. На щанда на издателството ще могат да бъдат открити и нови тиражи от книгите „Непокорните диви“ от Кристина Морато и „Красиви и прокълнати“ от Ф. Скот Фицджералд.

Специално за малките читатели издателство „Ентусиаст“ е подготвило вълнуващ подарък – специалното издание „Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“ от Разказвач №1 в света - Роалд Дал. Акцент сред детската литература са още двете луксозни енциклопедии „Изобретенията в 30 секунди“ и „Човешкото тяло в 30 секунди“, както и „Ти можеш да спасиш планетата“, от които със сигурност малчуганите ще научат много любопитни истории и факти. Специално място ще е отделено на „звездата“ от миналогодишния панаир на книгата през декември – „Линдберг“ от Торбен Кулман, както и на книгите за деца от Турбьорн Егнер.

На щанд №202 ще откриете и най-хитовите заглавия на „Апостроф“, които бяха приети изключително добре от читателите през изминалата година. Акцент ще бъдат книгите на един от най-продаваните български автори на издателството – Христина Мираз - „Великите любовни истории“, „Никой не е твой“ и „Цитати от любими книги“. И още от „Апосторф“ – книгата „Царица vs пешки“ с текстове от най-четения блог Eden Flamingo, наръчникът за гадаене „Древногръцки оракул“, новото издание на вечната класика „Мадам Бовари“ от Гюстав Флобер, „Жена“ от създателя на японската „Ана Каренина“ - Такео Аришима, както и най-продаваната книга на „Апостроф“ – най-доброто издание на „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери. Премиерна за издателството ще бъде книгата „Невинни години“ от Едит Уортън, както и специалното издание „500 истини за зодиите“ с кратка и прецизна астрология за всеки.

 

И този декември на щанд №202 ви очакват хубави книги и изкушаващи промоционални предложения. Заредете се с празнично настроение, подарете си много специални моменти за празниците с вълнуващи книги.

Очакваме ви!


Автор: Ивелина Ралчева
08.12.2015 г. 17:22
Посетено: 1018
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/22569-entusiast-praznuva-koleda-s-shtand-v-ndk