Празници / фестивали

"БезГраници“ / “FaraFrontiere” - VI Международен арт форум и фестивал

21-27 септември – Двореца Балчик (България) и Тузла (Румъния)

"БезГраници“ / “FaraFrontiere”  - VI Международен арт форум и фестивал


◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА

От 21 до 27 септември в Двореца Балчик - България и в Тузла - Румъния ще се проведе VI издание на Международния арт форум и етноарт фестивал "БезГраници".

Събитието е продукция на Стопанска Камара - Варна в партньорството на Двореца Балчик,  Арт мрежа „Скендерман“ и Община Тузла – Румъния. По време на „БезГраници“ - 2015 се очакват 80 участници от Европа, Америка, Азия и Африка.

Музикалният етноуърлд фестивал в рамките на форума ще се проведе на брега на морето на 26 и 27 септември, включително в Двореца Балчик. Концертната програма включва следните участници: България: група “Амбиент Фолклор“, „Шаман“ и „Оратница“; Франция/Япония:  Групата на Мая Барух; Белгия: „Луват Брадърс“; Португалия: „А презенсъ дас формигъш“

В рамките на форума "БезГраници" ще се проведе за пета година и арт пленер за художници и фотографи (21-27 септември), който включва две изложби: първата в Тузла в Румъния на 23 септември, а другата в Двореца Балчик на 27 септември. Очакват се художници и фотографи от  България, Румъния, Русия, Еквадор, Навара - Испания, Чили, Аржентина, Швейцария и Италия.

Основното събитие в рамките на „БезГраници“ традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Тя ще се проведе от 25 до 27 септември. Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа в мрежа, технологични проблеми в етноуърлд сферата, новите европейски културни програми за финансиране.

Арт форумът "БезГраници" е събитие, носещо европейската ценностна система и насърчаващо взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и културен обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.

 


Автор: Ясен Казанджиев
16.09.2015 г. 12:47
Посетено: 634
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21960-bezgranitsi-farafrontiere-vi-mezhdunaroden-art-forum-i-festival