Празници / фестивали

Детски панаир за първи път в Стара Загора

Над 40 безплатни ателиета очакват децата на 12 и 13 септември

Детски панаир за първи път в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

Детски панаир за първи път в Стара Загора 

Над 40 културно-образователни инициативи ще зарадват децата на Стара Загора в рамките на Детски панаир на 12 и 13 септември. Събитието се провежда за първи път в града, а цялата програма, подготвена от Фондация Изиарт, е с вход свободен благодарение на подкрепата на Община Стара Загора. Панаирът е част от събитията, организирани от Общината, свързани с честването на празника на Стара Загора.

Детски панаир ще продължи двата дни – събота и неделя между 10.00 ч. и 18.00 ч. в градската градина - Парк „5-ти октомври”, както и в сградата на РИМ Стара Загора (Регионален исторически музей).

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки ателиета: по стъклопис, стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия, ще имат възможност да се включат и в образователно ателие, в което да напишат свое послание на глаголица, както и играта мисия в Космоса, която ще даде възможност на децата да опознаят слънчевата система. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

В партньорство с РИМ Стара Загора ще се осъществи и любопитна игра, чрез която децата да опознаят културно-историческото наследство на града, като накрая ще получат и тематични награди.

„Изключително сме щастливи, че тази година в обиколката на Детски панаир из България е включен и гр. Стара Загора. За нас градът е изключително важен и се радваме на възможността, дадена от Община Стара Загора, да представим богатия ни набор от културно-образователни инициативи. Вярвам, че чрез двете събития в града, които организирахме това лято – Детски музей на колела и Детски панаир - ще поставим началото на едно дългосрочно партньорство в Стара Загора. Сигурна съм, че на Детски панаир ще се забавляват както децата, така и техните родители” – споделя Станка Желева, Председател на Фондация Изиарт.


Актуална информация: https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188


Автор: Фондация Изиарт
07.09.2015 г. 14:45
Посетено: 1183
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21897-detski-panair-za-parvi-pat-v-stara-zagora