Празници / фестивали

"Евробет талант" на "Аполония"

Концерт и изложба на млади таланти на Празници на изкуствата 2015

"Евробет талант" на "Аполония"


◊ ПРОГРАМАТА "ЕВРОБЕТ ТАЛАНТ"

Най-добрите университети в света приемат стипендианти на програма "Евробет талант"

Manhattan school of Music, Университетът за музика и сценични изкуства (MDW) във Виена и Университетът по изкуствата в Есен, Германия, които са сред най-престижните университети за изкуство по света отварят вратите си за Калиа Калчева и Констанца Дюлгерова. Двете момичета са отличени сред многобройните кандидати за първите награди на стипендиантската програма "Евробет талант", която насърчава млади творци в областта на музиката, графиката и сценичното изкуство.

Програма "Евробет талант" е създадена през 2014 г. като резултат от успешното  сътрудничество между Фондация "Аполония", Помощ за благотворителността в България и Евробет. Първото й издание бе проведено в рамките на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол. Освен стипендия за младите изпълнители, програмата им предоставя възможност за срещи с утвърдени хора на изкуството, които приемат да бъдат техни ментори за една година. През 2014 г. ментори са Теодосий Спасов,  Владимир Пенев, Борис Мисирков и Георги Богданов, подкрепени са 16 младежи на възраст от 18 до 25 години.


◊ "ЕВРОБЕТ ТАЛАНТ" НА "АПОЛОНИЯ"

Като част от официалната програма на Празниците на изкуствата "Аполония" 2015, на 31 август от 19 ч. в Клуб Аполония/Сцена ОББ публиката ще има възможност да се срещне с младите таланти. Ще се изявят пианистите Констанца Дюлгерова и Ангел Николов, концертът ще бъде съпътстван от изложба на Елис Вели, Ивелина Ямалиева, Лидия Александрова, Мария Цветкова, Милен Колев, Савина Топурска, Симеон Лазаров, Теодор Асенов и Явор Иванов – графици и фотографи, отличени със стипендии в раздел визуални изкуства.

В края на концерта ще бъдат представени и новите таланти, избрани от престижното жури на "Евробет талант" в категориите музика, визуални и сценични изкуства, които ще се  запознаят със своите ментори.


Повече за програма "Евробет талант", може да научите на: http://eurobet.bg/Evrobet_talant-c219, както и на страницата на "Аполония" www.apollonia.bgАвтор: Кристина Ескенази
22.08.2015 г. 17:53
Посетено: 1162
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21854-evrobet-talant-na-apoloniya