Празници / фестивали

Над 10 000 души посетиха първата част от Фестивала „Лятно Кино в Квартала”

Фестивалът за кино и музика продължава до 30 август

Над 10 000 души посетиха първата част от Фестивала „Лятно Кино в Квартала”


При изключителен интерес протича първото издание на Фестивала за кино и музика на територията на варненските квартали.

„Хората в кварталите на Варна са щастливи и доволни, че имат възможността да гледат съвременно кино на метри от домовете си. Превърнахме паркове и градини в открити кино салони. Получава се ефектът на доминото, след всяка прожекция, зрителите се увеличават, забелязваме дори почитатели на киното, които пътуват от квартал в квартал и присъстват на всички прожекции. Моделът „Лятно Кино в Квартала” се мултиплицира и вече имаме „Лятно Кино на Плажа” всеки понеделник и "Кино на Пристанището" всеки вторник.” – това сподели организаторът на събитията Николай Тодоров.

Досега Киното премина през "Владиславово", "Младост", "Възраждане", "Галата", "Аспарухово", "Бриз", "Виница", "Левски", "Цветния квартал", Червения площад, централната част на града.

Почитатели печели и Фестивалната група, която вече изнесе няколко от своите концерти преди прожекциите. Слушахме любими филмови мелодии, а до края на фестивала ни очакват нови изпълнения и аранжименти.

През Варна минаха и първите гости – актьорите Башар Рахал гостува в кв. "Виница", а Цветан Николов зарадва почитателите си във "Владиславово". До края на месеца ни предстоят още няколко срещи с популярни лица от българските филми, а за закриването на фестивала на 30.08., гостуването си са потвърдили Ники Илиев и Саня Борисова (”Живи легенди”).

Следващото гостуване е днес – 14.08. в Морската градина, на поляната до Обсерваторията, където ще гледаме отново хитовата лента, продуцирана от Педро Алмодовар „Диви истории”. На 15.08., по време на празника на Варна, Киното ще бъде отново в кв. "Чайка" с филма „Урок”, а в неделя се връща отново в кв. "Възраждане".

До края на месеца, предстоят нови прожекции във всички квартали на Варна. Входът е свободен, за студената бира се грижи първата крафт пивоварна в България – „Гларус”, а пълната програма може да намерите на www.лятнокиновквартала.com


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура” към Община Варна.




Автор:
Организаторите
Публикация:
14.08.2015 г. 14:54
Етикети:
Посетено:
1166
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21834-nad-10-000-dushi-posetiha-parvata-chast-ot-festivala-lyatno-kino-v-kvartala