Празници / фестивали

Първо издание на Тюленово арт фест

13-15 август 2015 г., село Тюленово, Община Шабла

Първо издание на Тюленово арт фест


◊ СЪБИТИЕТО

На 13 август в село Тюленово, Община Шабла, започва първото издание на Тюленово арт фест. Фестивалът ще продължи до 15 август, като в тридневната програма ще участват музиканти, художници, писатели, фотографи.

Предварително е обявен и конкурс за любителска фотография, като победителите (трима отличени с парични премии) ще получат своите награди по време на фестивала. Крайният срок за изпращане на фотографии е 10 август.

Във фестивала ще участват писателят Петър Делчев, художникът Василий Похомов, музикантите Краси Първанов и Борислав Хаджиев с групата ENE, както и Огнян Антов с групата Buna Pomeranza. "Парцали с идеали" е наименованието на творческата работилница, организирана от „ЛаЛУ&Гер“. Лютиерът Галин Пенев ще покаже как се прави класическа китара. И не на последно място в програмата, но очакван с голям интерес, е турнирът за най-добра рибена чорба, като условието е тя да е приготвена само с черноморска риба.

Програмата на Тюленово арт фест предвижда организирането на свободна книжарница, ще гостува и фотографски клуб от Камен Бряг.

Музикалните участия на Тюленово арт фест, както и останалите сегменти от програмата, са съобразени със заобикалящата природа – изпълненията ще са акустични, а фотографският конкурс е на тема „Снимах Тюленово“. Василий Похомов ще рисува на скалите, а писателят Петър Делчев ще представи своето творчество и ще разкаже за опита си миналата година да прекоси с каяк Черно море.

Тюленово арт фест се организира за първа година от Неф(н)ормална група Тюленово, Община Шабла, Кметство село Тюленово и Читалище „Изгрев 1936“ в Тюленово.

Тюленово арт фест стартира с подкрепата на Община Шабла. Медиен партньор на събитието е Градското списание.

• Желаещите да посетят фестивала могат да разчитат на осигурен терен за опъване на палатки, както и на съдействие (информация) за настаняване.


За информация:
tulenovo.art@abv.bg
Невена Георгиева, кметски наместник на Тюленово - 0888/196-288
Мариан Желев, Неф(н)ормална група Тюленово - 0887/ 371-953
Facebook страница: Тюленово арт-фест
Елена Владова, комуникации - 0888/540-388



Автор:
Организаторите
Публикация:
30.07.2015 г. 15:57
Посетено:
2341
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21798-parvo-izdanie-na-tyulenovo-art-fest