Празници / фестивали

"Лятно кино в Квартала" - Фестивал за кино, музика и визуални изкуства

21 юли - 30 август 2015, Варна

"Лятно кино в Квартала" - Фестивал за кино, музика и визуални изкуства


◊ СЪБИТИЕТО

„Лятно кино в Квартала” се завръща като фестивал за кино, музика и визуални изкуства

Голяма част от варненци помнят прожекциите на кино под открито небе през август миналата година. Тогава „Лятно кино в Квартала” обиколи част от варненските квартали и от социален експеримент се превърна в уникално преживяване за над 5000 души.

„Идеята беше да провокираме хората от кварталите. Там, където обикновено социалният живот е ограничен между супермаркета и панелните блокове, ние решихме да направим Кино. Да закараме киното при хората.” – това споделя организаторът и създател на проекта Николай Тодоров-Ник.

Това лято експериментът продължава. Сега вече „Лятно кино в Квартала” ще бъде фестивал с продължителност над 40 дни.


◊ В ПРОГРАМАТА

Ще бъдат излъчени 15 филма, сред които български, европейски и американски заглавия. Локациите вече са 15, прожекциите ще бъдат 30.

Освен филми, фестивалът включва и концерти на живо, изпълнени от специална фестивална група, подготвяща програма от филмова музика. На някои от прожекциите във варненските квартали ще гостуват и част от екипите на българските филми – актьори, сценаристи, режисьори.

„Подготвили сме и други изненади – споделят организаторите, така например в момента всеки желаещ, може да гласува за филм, които иска да гледа в рамките на фестивала”. Гласуването се извършва на www.лятнокиновквартала.com  То ще приключи на 30.06, а на 01.07., сряда, ще бъдат обявени всички филми и локации за прожекции.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура” към община Варна.


Автор:
Организаторите
Публикация:
24.06.2015 г. 13:32
Посетено:
1550
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21677-lyatno-kino-v-kvartala-festival-za-kino-muzika-i-vizualni-izkustva