Празници / фестивали

"Ден на бащата" във Военноморския музей

Лятна читалня, уроци по корабоплаване, училище по моделиране, атракции и познавателни ателиета ще дадат вълнуващо начало на лятната ваканция

"Ден на бащата" във Военноморския музей


◊ ПОКАНА

Военноморският музей ви кани на „Деня на бащата“ с атракции и забавления

На 13 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления във Военноморския музей (ВММ) ще се проведе „Ден на бащата”, посветен на специалната връзка между детето и бащата.
 
„Денят на бащата“ е вече традиционен празник за Националния военноисторически музей в София, но тази година за първи път в инициативата се включва и ВММ.

Посетителите ще могат да разгледат постоянната експозиция на музея, а атракции и познавателни ателиета ще дадат вълнуващо начало на лятната ваканция.

Интригуващият морски свят ще очаква малки и големи с уроци по корабоплаване, от които ще научат с какви уреди и познания навигаторът управлява кораба и следва курса в открито море. А в училището по моделиране ще разберат лесно ли се създава модел на кораб. 

Разнообразните интерактивни изненади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. Те ще бъдат предизвикани да построят хвърчило и да помогнат на роботите да оживеят. А в детското еко ателие ще дадат израз на фантазиите си в рисунка върху плат.

Заобикалящият ни свят може да бъде преоткрит и чрез литературата, затова за отмора Лятна читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и истории за родните забележителности и необятния свят на океаните.


Първият „Ден на бащата“ във Военноморския музей се организира с участието на: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; клуб АСТО – Варна; Училище по роботика Robopartans – Варна; Модел клуб „Варна“; Посолството на Германия в България и Почетното консулство на Германия във Варна
и с подкрепата на: Сдружение „Национален морски музей“; Парти център „Вега“ – Варна, и книжарници Ciela.



_________

Военноморски музей, филиал на Националния военноисторически музей
гр. Варна, бул. „Приморски” №2

Автор:
Военноморски музей
Публикация:
09.06.2015 г. 16:09
Посетено:
1631
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21610-den-na-bashtata-vav-voennomorskiya-muzey