Празници / фестивали

Книгите-игри за пръв път в Пловдив

Никола Райков ще бъде специален гост на щанда

◊ ПОКАНА

Сдружение „Книги-игри“ ще гостува за пръв път в град Пловдив. Издателството ще участва в „Алея на книгата“, част от „Пловдив чете“ - най-голямото литературно събитие в града под тепетата, което ще се състои от 8 до 14 юни и включва множество литературни срещи и авторски рецитали, премиери на книги, чествания, дискусии, филми и концерти.

Сдружението ще представи за пръв път пред пловдивските читатели сборниците „Призвание Герой“, които събират най-доброто от утвърдени и нови български автори в интерактивния жанр, както и най-интересното от чужбина: книги-игри от Франция, Русия и Англия. На щанда са намерили място и първите по рода си приказки-игри за най-малките.

Никола Райков, актуалният носител на националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване, ще бъде специален гост на щанда в понеделник, 8 юни, от 15:00 до 18:00 за автографи и срещи с малките таласъмчета.

„Алея на книгата“ в Пловдив е организирана от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с издателство „Жанет 45“ и Община Пловдив.

Сдружение „Книги-игри“ ви очаква в шатра номер 7 на площад „Централен“ - до Централна поща, като всички книги са с отстъпки.


Автор:
07.06.2015 г. 22:36
Посетено: 1199
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21596-knigite-igri-za-prav-pat-v-plovdiv