Празници / фестивали

Джобен фестивал - пролет 2014

08.-10.05.2015 г., „Ателие Пластелин“ - София

Джобен фестивал - пролет 2014


◊ ПОКАНА

Заповядайте на пролетното издание на "Джобен фестивал" - форума за кратки форми в изкуството. За двете години от основаването си във фестивала са взели участие повече от 80 артиста от всички сфери на изкуството, с над 110 свои произведения.

В майското издание зрителите ще могат да се насладят на пълна палитра от различните форми на изкуство - цирк, кино, музика, театър, литература. Всяка фестивална вечер ще има по един концерт, а в неделната вечер ще се състои и музикалния хепънинг "Виртуална лаборатория", където ще се преплетат електронната музика и възможностите на новите технологии.

Сред другите събития може да видите пърформанса във въздух и на земя "Цветовете на всеМира" на цирково театрална компания „Нибрай”. Също и няколко пърформанса и мини-представления: "Живот в 8 Gb" на Илия Атанасов, както и "Тишината на Крокодилите" от Яна Добрева, което поради големия интерес ще бъде представено за втори път пред фестивалната публика. В кино жанра ще е “Пенкин мост“, където режисьорката Пламена Стаменова ни връща назад във времето на Александър Стамболийски. Други два филма са „Даровете на  влъхвите” на Иван Абаджиев с участието на  Екатерина Стоянова, Илка Зафирова, Леонид Йовчев, както и "Малки обяви" с реж. Таня Чернева.

За втори път обръщаме голямо внимание и на най-малките в изкуството и публиката ще може да види пантомимния спектакъл "Малките големи мимове". В два поредни дни ще се проведе и уъркшопа за деца „Да сглобим кукли с материали за рециклиране”, в края на който малчуганите ще направят свое представление. И не на последно място детската трупа за импровизационен театър "Хобитите" ще представи уменията си в импро игри заедно с публиката.

Елате да се видим в "Ателие Пластелин" и да споделим тези мигове  изкуство.

 

До скоро!

Светослав Николов, Директор на фестивала 


• Подробна програма на фестивала: http://pocketfestival.weebly.com/

Автор:
Публикация:
04.05.2015 г. 16:29
Посетено:
1274
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21349-dzhoben-festival-prolet-2014