Празници / фестивали

Сдружение „Книги-Игри“ гостува на "Южна Пролет"

От 22 до 24 април щандът на сдружението ще е отворен за гостите на Фестивала

◊ ПОКАНА

Сдружение „Книги-Игри“ ще гостува за пръв път в град Хасково на „Базара на книгата“, който е част от ХLIII Литературни дни “Южна пролет”.

От 22 до 24 април щандът на сдружението ще е отворен за гостите на фестивала в центъра на града. „Южна пролет“ е едно от най-големите литературни събития на България и единствено по рода си такова за дебютна литература, а това е първото гостуване на книги-игри от новата вълна в китния град.

Жителите на Хасково и гостите на фестивала ще могат да открият много от новите заглавия, които излязоха през последните години – сборниците с книги-игри „Призвание Герой 2“ и „Призвание Герой 3“, френската „Съновидение“, руската „Тихото училище“, английската „Кръвта на зомбитата“, както и други интересни заглавия, сред които и първите по рода си приказки-игри за най-малките на старозагореца Никола Райков.

Авторът ще бъде специален гост на фестивала и на 23 април, Международния ден на книгата, ще направи представяне на приказките-игри пред бъдещи третокласници от Хасково. Събитието е организирано по покана на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и е част от „Националния маратон на четенето“.

Заповядайте на нашия щанд на „Базара на книгата“, да се запознаем и поговорим, защото така обичните на всички книги-игри се завърнаха, а сега за пръв път гостуват в Хасково.


Още информация:

Пълна програма на "Южна пролет"

Национален маратон на четенето 2015

 

Автор:
Публикация:
22.04.2015 г. 07:38
Етикети:
Посетено:
886
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21262-sdruzhenie-knigi-igri-gostuva-na-yuzhna-prolet