Празници / фестивали

23 април - Световен ден на книгата и авторското право

23 април 2015 във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски"

◊ ПОКАНА

На 23 април 2015 г. (четвъртък) във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет "Св. Климент Охридски" (ул. "Московска" №49) между 11:00 и 17:00 ч. ще бъде отпразнуван Световния ден на книгата и авторското право. Празникът е организиран от Факултетния студентски съвет и се чества за първи път в историята на Университета.

В програмата за деня са включени:

• Акция за стимулиране на четенето на български и преводни научни книги (I и II ет.)
• Акция за стимулиране на четенето на българска и преводна художествена литература (III ет.)
• Изложба на макети на книги, изработени от студенти III и IV курс по Книгоиздаване (I ет. - фоайе на вътрешно стълбище)
• Коктейл със сладки ядивни книги
• Безплатен онлайн тест "Какъв тип читателски мозък притежаваш?"

… и още много малки изненади.

23 април се празнува по решение на ЮНЕСКО и се чества от 1996 г. по цял свят. Това е празник на всички автори на книги, читатели на книги, издатели, книжари, библиотекари, преподаватели и студенти по Книгоиздаване. Ето защо това е празник и на ФЖМК.

През целия ден гостите на Факултета ще могат абсолютно свободно да четат най-различни научни и художествени книги, които ще бъдат разположени из цялата сграда - до чакалните пред аудиториите, до машината за кафе и дори в санитарните възли на сградата. Тази екстравагантна акция цели да покаже, че за четенето няма граници, не съществуват морални ограничения и то трябва да се случва по всяко време и на всяко място, щом книгата е интригуваща и полезна за своя читател.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Студентски съвет на СУ, както и с помощта на Издателство "Ентусиаст", Книжен център "Гринуич" и Библиотека на ФЖМК.


Автор:
Организаторите
Публикация:
21.04.2015 г. 13:30
Посетено:
1618
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21254-23-april-svetoven-den-na-knigata-i-avtorskoto-pravo