Празници / фестивали

Мариан Кирилов отново спечели габровската “Златна котка”

Международен фестивал на илюзионното изкуство

Мариан Кирилов отново спечели габровската “Златна котка”


◊ РЕЗУЛТАТИ

Мариан Кирилов за втора поредна година грабна приза “Златна котка” от Международния фестивал на илюзионното изкуство
, който се проведе на 28 и 29 март в Габрово.  Статуетката, изработена от габровския скулптор Георги Балабанов, бе връчена на победителя от Кмета на Община Габрово Таня Христова. Освен статуетката, победителят получи и регистрация за участие в най-големия световен илюзионен фестивал в Блекпул, Англия.

Виктор Баджаров спечели първо място в младежката категория, Юри Захариев бе награден за най-добър "клоуз ъп", а Симон Радев стана победител в категория ХСМ.


◊ ОЩЕ ЗА СЪБИТИЕТО

Магична среща “Златна котка” Габрово 2015, организиран от “Куик хендс проджект” и Община Габрово, се проведе за четвърти път и завърши със зашеметяващ галаспектакъл на световно ниво.

Срещата през годините е била оглавявана от световни майстори на магията като Дейвид Стоун, Хуан Тирадо, ТОПАС и Ленарт Грийн.

Победители в досегашните фестивали са били маговете: Ивайло Рангелов - Ивокс (2012, България); Вердини (2013, Румъния), Мариан Кирилов (2014, България).

Галаспектакълът на 29 март бе кулминация на два наистина магични дни, не само за участниците в срещата, но и за многобройната публика.

Първият ден бе посветен изцяло на професионалистите, които обменяха опит и идеи и имаха възможността да присъстват на няколко лекции, една от които водена от самия Шон Фаркуар, два пъти световен шампион по магично изкуство и настоящ президент на Международното илюзионно братство (IBM).

През втория ден уменията на илюзионистите бяха достъпни за публиката и всеки любител на магичното изкуство можеше да присъства на състезанието или да опита сръчността си с някой от артикулите от магичния базар пред залата.

Благодарение на усилията и професионализма на момчетата от Куик хендс – Дани Меджикс и Мистър Джим, вечерта приключи с ураган от емоции, магнетична енергия и нестихващи аплодисменти.

Над 50 участника в двудневната среща минаха по червения килим и си направиха снимка за спомен, а публиката дълго ще говори за видяното и преживяното от влизането си в зала „Възраждане” до последната секунда на шоуто, а и след това.
Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
31.03.2015 г. 10:49
Етикети:
Международен фестивалОбщина Габровофокуси
илюзионно изкуство
Международното илюзионно братство (IBM)
Посетено:
1629
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21124-marian-kirilov-otnovo-specheli-gabrovskata-zlatna-kotka