Празници / фестивали

Мая и Антони омесват музика от Родопа и Корковадо

С „Малко театрален концерт“ се открива четвъртият сезон на проекта „Камерна сцена Пловдив“

Мая и Антони омесват музика от Родопа и Корковадо


◊ НА СЦЕНАТА

С концерт-спектакъл на творческия тандем Мая Новоселска – Антони Дончев на 28 март от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив се открива четвъртият сезон на „Камерна сцена Пловдив“.

В този „Малко театрален концерт“ Мая и Антони изпълняват свои любими джазови теми по начин, комбиниращ в себе си на пръв поглед несъвместими реалности.

Мая пее с родопски диалект в ритъма на бразилска самба, използва преведени от португалски текстове на песните, които звучат като поезия, изпълнява родопски мотиви в бразилски ритми. Актрисата пее, играе, рецитира, смесвайки музика, слово и танц от различни култури, обединени в оригинални джазови импровизации.

Съчетанието между свободата, с която Мая борави с музикалния материал, и артистизма в подхода на Антони към познатите и обичани музикални теми е в основата на творческия им замисъл.

С яркото си и неповторимо присъствие актрисата не само пее, а използва и нетрадиционни начини за музициране. Пианото на Антони Дончев играе с разнопосочните й прояви на сцената, за да ги обедини в един вълнуващ и впечатляващ Малко театрален концерт.


◊ СЕЗОН ПРОЛЕТ 2015

Концертът на Мая Новоселска и Антони Дончев е част от пролетния, четвърти поред, сезон на проекта „Камерна сцена Пловдив“, чийто автор е Петър Салчев.

Събитието се съфинансира от Община Пловдив и с любезната подкрепа на „Пътища Пловдив“ АД.


Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
17.03.2015 г. 10:45
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/21027-maya-i-antoni-omesvat-muzika-ot-rodopa-i-korkovado