Празници / фестивали

ХІ Филмов фестивал Милано, Италия

Конкурс за късометражен и дългометражен филм

ХІ Филмов фестивал Милано, Италия


◊ СЪБИТИЕТО

Единадесетото издание на Milano Film Festival ще се проведе през септември 2006 г. в Piccolo Teatro и в двореца „Сфорцеско” в Милано.
Отворен е за късометражни и дългометражни творби от всякакъв жанр, език, формат и времетраене.


◊ ЗАПИСВАНЕ

Краен срок – 31 май 2006 г.

В сайта http://www.milanofilmfestival.it/ можете да намерите регламента за участие и формуляра за записване за късометражните и дългометражните филми.


◊ ПРОЖЕКЦИИ  ИЗВЪН  КОНКУРСА

Тази част от изданието на фестивала е преглед на документални филми, които описват престъпления, несправедливости и масови избивания, често извършвани под претекст за свобода, сигурност
или религия, или които представят тероризма като стратегия на така наречените демократични власти – преднамерен и организиран, проявяван във войни, конфронтации и изкривена информация от страна на медиите. Изданието е отворено и за филми, произведени преди януари 2005 г.


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Фестивалът представя интересни, млади и талантливи филмови творци, които съумяват да разкрият една по интересна перспектива, експериментират с жанрове, език на изразяване, техника, формат, и които разкриват хоризонта на една все по-богата панорама на световното кино.


◊ ПРОГРАМА

Освен международния конкурс, тазгодишната програма ще включва прожекции и събития като Milano Film Festivalino (фестивал, посветен на по-малките), Incontri Italiani (италиански срещи), Focus, който обръща внимание на дадена тема, жанр или ретроспекция на творбите на даден артист или период от историята на киното. Освен това, ще има многобройни срещи с режисьори и артисти, workshop-ове, форуми, концерти и live performances.


◊ ДЕМОКРАТИЧНА КИНО-БОРСА

Режисьори, кино-училища, издателски  и дистрибуционни къщи – всички са добре дошли да участват в тази нестандартна кино-борса. Проектът, който тази година се реализира вече за втори път, има за цел да създаде място за творчески обмен между тези, които правят кино и тези, които го разпространяват, между членовете на киноиндустрията, засягащи също така и секторите на комуникация, информация и реклама. Този алтернативен проект предвижда прожекции, презентации, срещи, workshop-ове. За повече информация, посетете следните сайтове: http://www.milanofilmfestival.it/2006/borsa.php  или пишете на адрес: expo@milanofilmfestival.it.


◊ ПРОЕКТ ЗА РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ

Търсенето и селекцията на филмите е придружено и с целогодишна дейност нa разпространяването им. Всяка година, освен на екраните на Milano Film Festival, филмите от конкурса достигат и до хиляди други зрители в целия свят, благодарение на международна верига от алтернативно разпространяващи и промотиращи кино-съдружници. Проектът досега е събрал 15 000 зрители, 100 филма, 200 площада в Италия и Европа.


◊ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Milano Film Festival
via Paladini, 8
20133 Milano, Italia
tel/fax+39 02 713 613
info@milanofilmfestival.it
http://www.milanofilmfestival.it/
Автор: Симеон Цончев
13.04.2006 г. 11:12
Посетено: 1002
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/2064-h-filmov-festival-milano-italiya