Празници / фестивали

Явор Гърдев ще преподава актьорско майсторство на Winter Art Fest 2015

Winter Art Fest 2015 - Велинград, 31 януари - 3 февруари. Включи се!

Явор Гърдев ще преподава актьорско майсторство на Winter Art Fest 2015


◊ СЪБИТИЕТО

Явор Гърдев ще преподава актьорско майсторство на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2015!

Режисьорът Явор Гърдев, една от най-емблематичните фигури на съвременния български театър и култура, режисьор на спектаклите "Хамлет", "Козата или коя е Силвия", "Нощна пеперуда", „Ръкомахане в Спокан“, „Крал Лир“ (Народен театър "Иван Вазов"), "Старицата от Калкута", „Пухеният“, „Пиеса за бебето“ (Театър 199), „Методът Грьонхолм“, „Убиецът Джо“ (Театър на нациите, Москва) и много други, режисьор на филма "Дзифт", ще бъде ръководител на тридневен уъркшоп по актьорско майсторство на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2015, който ще се проведе от 31 януари до 3 февруари във Велинград.

Това беше изненадата, която организаторите от МОНТФИЗ пазеха близо един месец в тайна, за да зарадват почитателите на театралното изкуство малко преди началото на Фестивала.

В уъркшопа по актьорско майсторство на Явор Гърдев могат да се включат всички, които се запишат за участие в Winter Art Fest 2015 - независимо дали са професионални актьори, студенти или просто любители.

В рамките на уъркшопа три поредни дни режисьорът ще работи с участниците върху текстове от "Хамлет" на У. Шекспир. По този начин всички участници ще имат възможността да се докоснат до гения на Явор Гърдев и то не просто в среща или разговор, а в реална работна театрална среда. Мнозина професионални актьори с дългогодишен опит в театъра са мечтали да репетират с Явор Гърдев. Сега тази възможност имат всички, които решат да се включат в уъркшопа му - дори и да са непрофесионалисти. Това е рядка и уникална възможност, която независимото сдружение МОНТФИЗ предоставя на всички истински ценители на театъра.
 

◊ ЗА УЧАСТИЕ

Във Фестивала могат да се включат всички, влюбени в театралното изкуство, актьорското майсторство, творческото писане, драматургията, вокалното изкуство, фотографията, комуникационните и презентационни умения, мениджмънта.

Участниците ще могат да посещават от сутрин до вечер уъркшопи, ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози в съответните сфери.
 

Фестивалът се провежда за трета поредна година във Велинград. В продължение на четири дни участниците ще могат да посещават уъркшопи при преподавателите от НАТФИЗ проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев, проф. Иванка Бенчева, д-р Десислава Стойчева, Петя Диманова, режисьорът Явор Гърдев, актьорите Мария Сапунджиева и Иво Аръков, драматургът Константин Илиев, писателят Георги Господинов, фотографът Любен Байчински, консултантът и оценител на проектни предложения и финансов контрольор към Европейската комисия - Таня Стефанова.

До момента над 120 души са се записали за участие в Winter Art Fest 2015! Остават по-малко от 30 свободни места!
 

• Всички, желаещи да се потопят за четири незабравими дни в необятния свят на изкуството, могат да се включат в Winter Art Fest 2015 като заявят своето участие на страницата на Фестивала в интернет: http://www.montfiz.com/winter-artfest-2015/


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МОНТФИЗ

МОНТФИЗ (Младежка организация за независимо театрално и филмово изкуство) е сдружение с нестопанска цел, основано от актьора Слав Бойчев и има над 13-годишна история в сферата на обучението по актьорско майсторство, творческо писане, вокално изкуство, танци, комуникационни и презентационни умения и др. за деца, младежи и възрастни.

Практика на МОНТФИЗ е да кани за преподаватели най-утвърдените професионалисти в съответните области, които имат опит не само в практическия, но и в педагогическия аспект на материята, която преподават.

Всяка година МОНТФИЗ провежда два големи фестивала – МОНТФИЗ Арт Фест в края на юли в Созопол и Winter Art Fest в началото на януари във Велинград. Участниците във фестивалите на МОНТФИЗ имат възможността от сутрин до вечер да посещават практически тренинги по актьорско майсторство, танци, вокално обучение, творческо писане и мислене, комуникационни и презентационни умения и др. при професионалисти като проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Здравко Митков, проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев, проф. Снежина Танковска, проф. Пламен Марков, проф. Диана Борисова, проф. Светослав Иванов, доц. д-р Александър Илиев, доц. Етиен Леви, д-р Десислава Стойчева, Койна Русева, Леонид Йовчев, Иван Бърнев, Башар Рахал, Юрий Ангелов, Бойка Велкова, Мария Сапунджиева, Явор Бахаров, Георги Господинов, Асен Аврамов и, разбира се, при чуждестранните преподаватели Дария Денисенко и Владимир Никитин (Русия), Алексис Флойд и Нейтън Купър (САЩ), Крис Донъли (Великобритания), Айдас Гиниотис и Юдита Урниките (Литва) и много други.

Над 500 души всяка година се обучават в актьорските школи, школите по творческо писане и мислене, вокалните школи, курсовете „Учене през целия живот” и танцовия център на МОНТФИЗ в София и Варна.

В момента МОНТФИЗ е най-голямата школа за извънкласно, доакадемично и надграждащо (постакадемично) обучение в сферата на изкуството в България.



Автор:
Организаторите
Публикация:
08.01.2015 г. 13:48
Посетено:
1158
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/20615-yavor-gardev-shte-prepodava-aktyorsko-maystorstvo-na-winter-art-fest-2015