Празници / фестивали

Приказен следобед с Ателие „Прегърни ме“ и пиесата „Снежанка и седемте джуджета“

На 13 декември в Експо Баня София

◊ ПОКАНА

Приказен следобед с Ателие „Прегърни ме“ и пиесата „Снежанка и седемте джуджета“

• На 13 декември (събота), каним децата в София и техните родители да се присъединят към децата от Ателие „Прегърни ме“ и да се забавляват заедно, като направят  театрално представление. Вход свободен.

• С децата ще работят актьорите Владимир Димитров, Рашко Младенов и художниците Никола Тороманов, Чавдар Гюзелев, Христо Нейков и Виолета Халваджиева.


За втора поредна година, в дните преди Коледа, децата от Ателие „Прегърни ме“ се представят в Експо Баня София, изложбена зала на Roca. Талантливите деца преобразиха изложбената зала с направена от тях коледна украса с ангели. Подредиха в изложба рисувани истории - комикси, създадени от тях под вещото ръководство на художника Никола Тороманов и издадени в книга. Организираха и Коледен базар с подаръци и сувенири, които сами са направили. Време е и за голямо забавление – представление.

Миналата година, децата показаха пиесата „Копче за сън“ на Валери Петров. Тази година, децата от Ателие „Прегърни ме“ избират да представят в театър на маса приказката „Снежанка и седемте джуджета“. Ролите още не са раздадени и репетирани, декорите още не са изработени, защото това е част от забавлението. Децата в София са поканени да се включат в него като актьори, сценографи, художници по костюмите или като зрители.

Кога? На 13 декември 2014 г. (събота) от 16.00 ч.
Къде? В Експо Баня София, изложбена зала на Roca, бул. "Мария Луиза" 16.

Входът е напълно свободен. Необходимо е само добро настроение!

Добре дошли са и всички приятели на децата и театъра!

От 16.00 ч. ще има работилница за театрални декори, в която ще могат да се включат всички малки художници, а желаещите да влязат в ролята на актьори ще получат различни роли в пиесата и ще репетират. С децата ще работят актьорите Владимир Димитров, Рашко Младенов и художниците Никола Тороманов, Чавдар Гюзелев, Христо Нейков и Виолета Халваджиева.

В 17.30 ч., зрителите са поканени да заемат местата си в залата, защото представлението започва.

Гостите могат да разгледат и изложбата с рисунки – комикси на децата от Ателие „Прегърни ме“. Тя гостува в Експо Баня София до 7 януари 2015 г.

Ако желаете да подкрепите талантливите деца от Ателие „Прегърни ме“, можете да го направите и като изберете коледен подарък от импровизирания щанд за сувенири, изработени от децата. Сред тях ще откриете прекрасни ръчно ушити парцалени кукли и ангели, рисувани чаши, принтове на рисунки, глинени фигурки и други, както и книжката с комикси, рисувани от децата, която излезе от печат този месец. Един начин да дадете своя малък принос към една благородна кауза.


Ателие „Прегърни ме“

Сдружение „Прегърни ме” работи с деца и младежи в неравностойно положение от лятото на 2005 година. Първите срещи бяха с деца от дома в с. Доганово. Постепенно в проекта се включиха и възпитаниците от СУПЦ „Княз Борис І”, както и деца от ДД „Асен Златаров” в София. За изминалите 10 години повече от 250 деца и младежи са минали през различни курсове на ателието - красивото и уютно място, което те посещават с радост! Тук са техните приятели - дизайнери, моделиери, художници, журналисти, актьори и писатели. Ателието е място за игри и нови приятелства, където децата получават самочувствие, че МОГАТ. Тук се учат да си вярват, учат се да имат бъдеще. Приемете ни! Прегърнете ни!

https://www.facebook.com/pages/Прегърни-ме/104384889618522Автор: Организаторите
10.12.2014 г. 14:49
Посетено: 903
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/20528-prikazen-sledobed-s-atelie-pregarni-me-i-piesata-snezhanka-i-sedemte-dzhudzheta