Празници / фестивали

Пол Ди Феличе идва в България за Европейски месец на фотографията

Световноизвестният теоретик в областта на визуалните изкуства ще изнесе лекция в Националната художествена академия

Пол Ди Феличе идва в България за Европейски месец на фотографията


◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестният теоретик в областта на визуалните изкуства Пол Ди Феличе идва в България за третото експериментално издание на Европейски месец на фотографията в София, което ще се проведе между 6-26 ноември 2014 г.

Освен гост за откриването на събитието,
Пол Ди Феличе ще изнесе и лекция на тема: „Промяна на фотографията: От пластичната фотография към пост-фотографията. Промени във фотографията. Перспективи” в Национална художествена академия на 07.11. 2014 г., петък, от 11:00 ч. Всички желаещи могат да посетят лекцията напълно безплатно.

Пол Ди Феличе е Доктор на визуалните изкуства, старши преподавател по история на изкуството и педагогиката  в Университета в Люксембург. Неговата област на научни изследвания е представянето и деконструкцията в съвременната фотография.

От 1998 г. насам  е ръководител на уъркшоповете на годишния Арт семинар, организиран от Казино Люксембург – Форум за съвременно изкуство, в сътрудничество с университета в Люксембург. Феличе работи като художествен критик и независим куратор на международни съвременни фотографски изложби. Той е активен член на AICA (международна асоциация на художествените критици) и е съорганизатор на Европейския месец на фотографията. От 1984 г. той е редактор и съиздател на „Café Crème“ - издание за международно изкуство и фотография. Той е често канен куратор на международни срещи по фотография и член на журито за изложби и биеналета за съвременно.

* * *

Европейски месец на фотографията в София се организира от Френския институт в България, Фондация Изиарт, Националната художествена академия и Столична община. Изложбите, част от фотографския месец, ще са разположени в Музея за история на София, а част от експозициите ще могат да се разгледат и на спирките на метрото. 


Повече информация за събитието можете да откриете на: http://mephotosofia.wix.com/meps3
Facebook: https://www.facebook.com/eumfs?fref=ts



Автор:
Фондация Изиарт
Публикация:
06.11.2014 г. 16:13
Посетено:
1317
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/20211-pol-di-feliche-idva-v-balgariya-za-evropeyski-mesets-na-fotografiyata