Празници / фестивали

София Фюжън Фест 2014

Първото издание на фестивала ще представи 14 български фюжън банди

София Фюжън Фест 2014


◊ СЪБИТИЕТО

Bulgara, Kottarashky and The Rain Dogs, Oratnitza, Kayno Yesno Slonce, Del Padre и Balkan kHans

са част от програмата на София Фюжън Фест


Първото издание на фестивала ще се състои на 23-ти и 24-ти октомври в *Mixtape 5* и ще представи 14 български фюжън банди.

След подгряващите събития на София Фюжън Фест (25-ти и 26-ти септември) програмата на същинската част ще съчетае различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло, като предложи на публиката дневна и вечерна част в двете зали на столичния клуб "Mixtape 5".

В дневните часове на 23-ти октомври (четвъртък) в B-Side посетителите ще имат възможността да разгледат изложбата на музикални картини на Цветан Узунов, както и ръчно изработени музикални инструменти от български майстори (диджеридута, гайди, кавали, флейти, тъпани и fly drum). В залата ще има и музикален базар, който предлага дискове и тениски на различни български банди и музикална гаражна разпродажба, където всеки ще може да продаде своя музикален инструмент или да го замени с друг от наличните на щанда.

Акцентът на дневната програма са лекции и уъркшопи по свирене на диджеруду и гайда, а водещият на гайдарските уроци е Костадин Герджиков - победителят от гайдарското надсвирване в с. Гела, Родопите.

Концертите на фестивала ще са на сцената в A-Side, където всяка фюжън вечер ще излизат по седем български утвърдени формации, които преплитат в музиката си различни звуци, инструменти и традиции, някои от тях типични, а други - нетипични за нашите ширини.


◊ ПРОГРАМАТА

23 октомври, четвъртък

"Eriney" ще открият вечерта с балкански неофолк – плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти.

Хор “Елате синове на изкуството” е камерен ансамбъл, който изпълнява акапелно класически произведения на музикалното изкуство. За публиката ще е истинско удоволствие да види и чуе на клубна сцена тяхната музика.

Surbahar in Live - Павел Стойчев (Surbahar) e музикант и композитор, който преплита живи изпълнения на пиано, саксофон, цигулка и перкусии, съчетавайки различни музикални стилове като chill out/electronic, ambient и progressive.

Петър Миланов и Христина Белева нетрадиционно съчетават гъдулка с китара, музикални интерпретации с глас и ще ни поведат из красивите пространства на българския фолклор.

Ще чуем "Kayno Yesno Slonce" – една от най-успешните български групи, които са характерни с впечатляващи импровизации, ембиънт и етно елементи.

"Bonbog" (Тъпани и Гайди) са една от новите, но вече доста обичани от публиката групи. Залагат на традиционния родопски фолклор, изпълнен от инструменти от три различни континента.

След тях "Balkan kHans" ще допълнят фюжън нощта с виртуозни изпълнения на цигулка, клавири и бийтбокса на Skiller.

DJ Dancing Angel от "Globul Vision Circle" ще ни поразходи с музикални компилации из звуците на Африка, Карибите, Бразилия, Индия и Балканите.


24-ти октомври, петък

Asen & Milena Group откриват втората фестивална вечер с класически елементи, съчетани с магически фолклорни мотиви.

Група "Ом" е първата българска етно-ембиънт група, която осъществява идеята за музикален диалог между народите (cross culture).

Боса нова триото "Pavel Clave" е съвсем нов проект на утвърдени музиканти, които експериментират смело с глас и умения.

"Del Padre" е фламенко-латино група, която смесва испански традиционни ритми с музика от Куба, Мексико и Латинска Америка и България.

Няма как София Фюжън Фест да мине без "Oratnitza, една от най-успешната български фюжън групи, която представя по модерен начин нашия фолклор и на международната музикална сцена.

"Kotarashky and the Rain Dogs", също като повече от участниците на фестивала, едва ли имат нужда от представяне, защото са сред любимците на почитателите на смесицата от музикални стилове.

"Bulgara" са последната фюжън банда в програмата и са характерни с майсторско изпълнение на български фолклорни мотиви, съчетани с поп, джаз, рок и дръм енд бейс. Истински фюжън!

Нощта ще завърши с много настроение и позитивни вибрации на DJ Olaija от "Globul Vision Circle".

Очертава се истинска фиеста от музиканти и танци, която ще раздвижи всички чакри!* * *

Билети може да закупите от офиса на Fusion Embassy на ул. "Юрий Венелин" 12, както и онлайн от www.fusionembassy.com, www.eventim.bg и www.ticketlogic.bg.

Цени на билетите: от 15 до 30 лв.

Събитието във FB:
https://www.facebook.com/events/648425041939753/

София Фюжън Фест се осъществява с медийната подкрепа на:
БНР, timeart.bg, sofialive.bg, actualno.com, mikamagazine.com, stand.bg, koncerti.bg, Djambore.com и peika.bg.

За контакти:
Ваня Бенелинова /ПР/ 0895 78 43 00
pr@koncerti.bg
Петър Йорданов – Бъни / 0899 84 25 51
buny@koncerti.bg

Автор: Организаторите
23.10.2014 г. 13:45
Посетено: 821
Етикети: Balkan kHans, Del Padre, Kayno Yesno Slonce, Oratnitza, Kottarashky and The Rain Dogs, Bulgara, Фюжън фест 2014, София Фюжън фест
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/20090-sofiya-fyuzhan-fest-2014