Празници / фестивали

София Фюжън Фест 2014

За пръв път на една сцена Bulgara, Oratnitza, Del Padre , Котарашки, Kayno Yesno Slonce, Balkan kHans, Група Ом и още, и още...

София Фюжън Фест 2014


◊ СЪБИТИЕТО

София Фюжън Фест

23 и 24 октомври 2014
Клуб Mixtape 5


За пръв път на една сцена Bulgara, Oratnitza, Del Padre, Котарашки, Kayno Yesno Slonce, Balkan kHans, Група Ом и още, и още...

След подгряващите събития на София Фюжън Фест (25 и 26 септември), програмата на същинската част ще съчетае различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло, като предложи на публиката дневна и вечерна част в двете зали на столичния клуб Mixtape 5.

В дневните часове на 23 октомври (четвъртък) в B-Side посетителите ще имат възможността да разгледат изложбата на музикални картини на Цветан Узунов, както и ръчно изработени музикални инструменти от български майстори (диджеридута, гайди, кавали, флейти, тъпани и fly drum). В залата ще има и музикален базар, който предлага дискове и тениски на различни български банди и музикална гаражна разпродажба, където всеки ще може продаде своя музикален инструмент или да го замени с друг от наличните на щанда.

Акцентът на дневната програма са лекции и уъркшопи по свирене на диджеруду и гайда. Екипът на kabagaida.com ще води уроците по гайда, в частност победителят от гайдарското надсвирване в с. Гела - Костадин Герджиков.

Концертите на фестивала ще са на сцената в A-Side, където всяка фюжън вечер ще излизат по седем български утвърдени формации, които преплитат в музиката си различни звуци, инструменти и традиции, някои от тях типични, а други - нетипични за нашите ширини.


◊ ПРОГРАМАТА

23 октомври, четвъртък

1. Eriney ще открият вечерта с балкански неофолк – плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти.

2. Хор “Елате синове на изкуството” е камерен ансамбъл, който изпълнава акапелно класически произведения на музикалното изкуство, които за публиката ще е истинско удоволствие да види и чуе на клубна сцена.

3. Surbahar in Live - Павел Стойчев (Surbahar) e музикант и композитор, който преплита живи изпълнения на пиано, саксофон, цигулка и перкусии, съчетавайки различни музикални стилове като chill out/electronic, ambient и progressive.

4. Петър Миланов и Христина Белева нетрадиционно съчетават гъдулка с китара, музикални интерпретации с глас и ще ни поведат из красивите пространства на българския фолклор.

5. Ще чуем Kayno Yesno Slonce – една от най-успешните български групи, които са характерни с впечатляващи импровизации, ембиънт и етно елементи.

6. Bonbog (Тъпани и Гайди) са една от новите, но вече доста обичани от публиката групи. Залагат на традиционния родопски фолклор, изпъленен от инструменти от три различни континента.

*7. След тях Balkan kHans ще допълнят фюжън нощта с виртуозни изпълнения на цигулка, клавири и бийтбокса на Skiller.

+ DJ Dancing Angel от Globul Vision Circle ще ни поразходи с музикални компилации из звуците на Африка, Карибите, Бразилия, Индия и Балканите.


24 октомври, петък

1. Asen & Milena Group откриват втората фестивална вечер с класически елементи, съчетани с магически фолклорни мотиви.

2. Група Ом е първата българска етно-ембиънт група, която осъществява идеята за музикален диалог между народите (cross culture).

3. Боса нова триото Pavel Clave е съвсем нов проект на утвърдени музиканти, които експериментират смело с глас и умения.

4. Del Padre е фламенко-латино група, която смесва испански традиционни ритми с музика от Куба, Мексико и Латинска Америка и България.

5. Няма как София Фюжън Фест да мине без Oratnitza, една от най-успешните български фюжън групи, която представя по модерен начин нашия фолклор и на международната музикална сцена.

6. Kotarashky and the Rain Dogs, също като повече от участниците на фестивала, едва ли имат нужда от представяне, защото са сред любимците на почитателите на смесицата от музикални стилове.

*7. Bulgara са последната фюжън банда в програмата и са характерни с майсторско изпълнение на български фолклорни мотиви, съчетани с поп, джаз, рок и дръм енд бейс. Истински фюжън!

+ Нощта ще завърши с много настроение и позитивни вибрации на DJ Olaija от Globul Vision Circle.

Очертава се истинска фиеста от музиканти и танци, която ще раздвижи всички чакри!


Билети може да закупите от офиса на Fusion Embassy на ул. "Юрий Венелин" 12, както и онлайн от
www.fusionembassy.com, www.eventim.bg и www.ticketlogic.bg.

Цени на билетите: 20 лв (еднодневен) и 30 лв (двудневен билет на място); 15 лв (еднодневен) и 25 лв (двудневен билет на предварителна продажба).

Автор:
Организаторите
Публикация:
04.10.2014 г. 12:13
Етикети:
фестивалконцертимузика
София Фюжън Фест 2014
Посетено:
1379
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19939-sofiya-fyuzhan-fest-2014