Празници / фестивали

Предстои второто издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs

2-9 октомври 2014, София

Предстои второто издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs


◊ СЪБИТИЕТО

Второто издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще се проведе от 2 до 9 октомври в Дома на киното, Евро синема, Чешкия център, Dada Cultural Bar и Експо Баня София.

Фестивалът ще бъде открит със селекцията от български късометражни филми Biting Bul Docs, включваща „Името ми е Протест” на Атанас Куцев, който представя събитията от горещото лято на 2013-та, „Богатството на най-бедните” на Веселина Фотева, за живота в село Горна Бела речка и обезлюдяването на Северозападна България, „Soldier” на Деси Томбушева, филм-портрет за ЛГБТ активиста Десислава Петрова-Солджъра и „Симбиоза” на Борислав Станков, показващ симбиозата между болната душа и болното тяло.


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА

SOFIA BITING DOCS се фокусира върху на пръв поглед преексплоатирани, но в действителност актуални - важни и хапливи теми за обществото - нарушаване на човешките права, дискриминация на различните, интеграцията на малцинствата, проблемите с околната среда, както и всичко от документалното кино, което показва интересни истории и хора - филми, заснети с цел да информират и да провокират,  да задават въпроси, които да се дискутират. Паралелно с филмовите прожекции, в рамките на фестивала, се организират дебати и лекции, като целта им е не толкова да разрешават проблеми, а да ги популяризират, като в търсене на обективността, всеки сам да стигне до своята истина.

SOFIA BITING DOCS е партньор на фестивала "Един свят" в Прага.

Цялата програма вижте тук:
http://bg.sofiabitingdocs.com/



Автор:
Организаторите
Публикация:
24.09.2014 г. 10:53
Етикети:
фестивалСофия
фестивал за документално кино Sofia Biting Docs
Посетено:
1164
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19865-predstoi-vtoroto-izdanie-na-festivala-za-dokumentalno-kino-sofia-biting-docs