Празници / фестивали

Княжево фест 2014 - музика, приложни изкуства, фотография, кино

Първото издание на фестивала е с благотворителна цел и ще се проведе на 13 септември 2014 от 11 до 22 часа

Княжево фест 2014 - музика, приложни изкуства, фотография, кино


◊ СЪБИТИЕТО

Княжево фест 2014 - музика, приложни изкуства, фотография, кино

Княжево фест 2014 дава сцена за музика, приложни изкуства, фотография, кино и забавления за малки и големи на 13 септември - събота. Първото издание на фестивала си поставя за цел чрез привличане на артисти и публика да насочи вниманието на гражданите към културните потребности на обществото. Благотворителната цел е събиране на средства за закупуване на озвучителна уредба за киносалона на читалище „Братя Миладинови” – Княжево.

Присъединете се към нас, ако искате да подкрепите културното ни събитие!

13 септември, събота, 11-22 часа
Културен център район "Витоша" - Читалище "Братя Миладинови - 1917", кв. "Княжево", последна спирка на трамвай № 5

Вход свободен за всички събития


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Княжево Фест е една инициатива на Народно читалище „Братя Миладинови - 1917“ – Княжево, Сдружение „За Княжево“ и музикантите Стойко Дуков и Влади Михайлов, която се ражда през 2014 година с цел развитие на културата чрез възстановяване на Културния център към читалището и неговата голяма сцена. Идеята е в него да взимат участие музикални групи и творци, които със своето изкуство да привлекат широката публика и медиен интерес към случващото се в този храм на културата, затворен за повече от 2 десетилетия допреди 2 години. Фестивалът ще се провежда ежегодно през септември в Културен център район Витоша - стария киносалон на читалище „Братя Миладинови - 1917“. Княжево е един от най-старите столични квартали, известен с близостта до планините Витоша и Люлин, минералните извори и парк Княжевска борова гора.

Входът за събитието е свободен, а всички приходи от реклама и дарения на партньорите ще бъдат предоставени на читалищното настоятелство с цел да бъдат използвани за благородното начинание.

Тазгодишното издание има за цел да бъдат събрани средства за допълване на озвучителната система на залата. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Културна столица на Европа 2019 и изразява в най-пълната и точна форма концепцията за децентрализация на арт събитията в рамките на града. То е посветено на Деня на София – 17 септември и е включено в програмата на Столична община за празника. През 2014 г. фестът ще бъде и част от програмата за отпразнуване на 80-годишнината от създаването на Природен парк Витоша - партньор на Княжево Фест.

В изданието тази година на 13 септември със старт 11:00 ч. ще участват музикални групи: Мехехе, Муфта, Княжевските китаристи, Святи Георги, Ичера, Фолклорен ансамбъл София 6, творци от Арт общество Черчеве и много други.

Повече информация на https://www.facebook.com/KnyazhevoFest



Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
10.09.2014 г. 16:13
Посетено:
1742
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19790-knyazhevo-fest-2014-muzika-prilozhni-izkustva-fotografiya-kino