Празници / фестивали

Чудновати създания в "Нощ на музеите и галериите" - Пловдив 2014

Списание "Аз съм българче" гостува в Пловдив

Чудновати създания в "Нощ на музеите и галериите" -  Пловдив 2014


◊ ПОКАНА

В навечерието на есента, малчуганите и юношите, любители на приключенията ще се забaвляват в десетото издание на „Нощ на музеите и галериите" в гр. Пловдив. „Творчески работилнички за миникартини“ там се случват по уникален проект в черно-бяла тематика, с арт и релаксиращи техники. Ръководител на забавлението за децата е учителката им Мария Петрова. Инициативата се реализира в Детския отдел на РНБ „Иван Вазов” за пети пореден път и е част от Детската програма, „Култура и клуб“. 

Доброволци ще помагат на децата да нарисуват представата си за нощните бесове. Ще ги гримират като любимите им призрачни герои. Малките посетители ще се запознаят с българските нощни страшилища: караконджули, таласъми, самовили и змейове. Библиотекарите ще им представят митичните същества от страниците на списание „Аз съм българче“. Юношите и малчуганите ще изпитат удоволствието да разлистят изданието, защото медията гостува на събитието с цялата си колекция от 53 броя. Списанията ще се присъединят към библиотечния фонд. А посетителите ще участват в дизайнерско студио за нощни чудовища и ще си тръгнат с грим, с който да приличат на героите от сп. „Monster Hihg“. Създадените в работилничката произведения ще бъдат изложени в Детския отдел на библиотека „Иван Вазов”.

Събитието е в града на тепетата, на ул. „Авксентий Велешки” 15. Там, в „Нощта на музеите и галериите" – Пловдив 2014, на 13 септември, от 18:00 ч. до 20:00 ч. Ви очакват Мария Петрова и доброволците от НАРД и „Лео клуб – Пловдив". И се случва броени дни преди появата на новия, 54 брой на списание „Аз съм българче“ – озаглавен „Мечтатели“!

Заповядайте и ще се забавлявате „чудовищно“ и до насита!


Автор:
От редакцията на сп. „Аз съм българче“
Публикация:
08.09.2014 г. 13:27