Празници / фестивали

Корабно платно от детски рисунки ще се развее в Бургас за Детски панаир

Над 50 безплатни ателиета очакват децата в Морската градина на 23 и 24 август

Корабно платно от детски рисунки ще се развее в Бургас за Детски панаир


◊ ПОКАНА

Впечатляващо корабно платно, изработено от детски рисунки, е само една от над 50 инициативи, които ще се осъществят в рамките на Детски панаир Бургас през уикенда на 23 и 24 август.

Най-големият детски фестивал в България по традиция идва в морския град с пълната си програма от безплатни ателиета по изкуства, наука, спорт и др, които ще се провеждат в Морската градина и сцена Охлюва от 10.00 до 18.00 часа.

Децата ще могат да се включат както в познатите вече ателиета по изкуства (Грънчарство, Тубизъм, Ебру, Декупаж, Отпечатъци, Пискел арт и др.), така и в тематичните за морския град (Рисуване на мидички, пясъчни рисунки и др). Едно от най-атрактивните ателиета ще бъде изработването на корабно платно от децата, които ще го създадат със своите рисунки върху плат. След като е готово, то ще бъде опънато на мачта в Морската градина.

Освен ателиетата, Фондация "Изиарт" е разработила и специални игри за град Бургас. По традиция част от игрите ще бъдат в Регионален исторически музей Бургас, а други – в централната градска част. За децата, които се справят с предизвикателството на игрите, са предвидени и много награди.

Детски панаир Бургас се организира от Фондация "Изиарт" съвместно с Община Бургас, а финансирането на проекта е от Фондация Америка за България.

„Нашата цел е да дадем поле на изява и насърчим таланта на всяко дете, да запалим интереса на децата към различните изкуства и културни институции - музеи, театри, галерии. За нас основна мисия е децата да се докосват до света на творчеството, културата, образованието и спорта и да могат по забавен начин да открият музеите и галериите във всеки един град. В Бургас ви очакват много, много интересни и нови игри и ателиета, ще ви очакваме“ - разказва Станка Желева - Председател на Фондация "Изиарт".

Заповядайте на Детски панаир в Бургас в събота и неделя - 23 и 24 август 2014 година.

Елате да творим и да се забавляваме заедно!


* * *

Време и място:
23 и 24 август 2014 г. (от 10:00 ч. до 18:00 ч.)
Приморски парк, КЦ Морско казино, открита сцена Охлюва.

Организатори:
Фондация "Easyart"
Фондация "Америка за България"
Община Бургас

Партньори:
Фондация ХХ триола-квинтола
РИМ Бургас
Етнографски музей
Природонаучен музей
Държавен куклен театър Бургас
Imaginarium

Ателиета и спектакли:
Изкуство и рисуване, Йога, Стъклопис, Макиаж, Пясъчни рисунки, Грънчарско ателие, Бижута, Цветя от салфетки, Енкаустика, Фотография, Детски играчки, Народни танци и игри, Урбанистична игра, Плъсти, Детска архитектурна работилница, Рисунка на асфалт, Търсачи на съкровища, Пожарникари, Декупаж, Монотипия, Ветрила, Животни от картон, Рисунки с вода, Зумба, Скулптура, Подводно пътешествие, Мисия в космоса, Стенопис, Глобус, Катапулт, Пиксел арт, Фокуси, Хвърчила и още много други любопитни и забавни ателиета…


Автор:
Организаторите
Публикация:
18.08.2014 г. 13:57
Посетено:
1560
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19713-korabno-platno-ot-detski-risunki-shte-se-razvee-v-burgas-za-detski-panair