Празници / фестивали

Сладкият живот на италианския джаз в Банско!

XVII Международен джаз фестивал Банско - 8-13 август 2014

Сладкият живот на италианския джаз в Банско!


◊ ПОКАНА

Не пропускайте джаз концерта на Росела Грациани и Долче Вита, който ще се състои на 10 август от 19:00 ч. на главната сцена на площад „Никола Вапцаров“ 1 в Банско, в рамките на XVII издание на Джаз Фестивала (8-13 август 2014), благодарение на Италианския културен институт в София. Входът е свободен.

Росела Грациани е изключителен представител на италианската песен и традиция, като се е посветила в частност на тази област в музиката, считана за пресечна точка между джаза и средиземноморската музика.

Кадифеният й глас ще бъде придружен от трима изключителни музиканти – Луиджи Сидеро на пиано, Джорджо Сантизи на контрабас и Стефано Перето – ударни. Резултатът ще бъде един изключителен музикален момент, балансиращ между суинга и топлината на латинските ритми, преплетени с най-красивите мелодии на италианската музикална традиция.

Популярността на Международния джаз фестивал в Банско расте с всяка изминала година. През 2013 г. фестивалът имаше повече от 45 000 зрители, със средна посещаемост от 8000 на вечер. Увеличава се и броят на чуждестранните зрители, а тази скиорска местност сред склоновете на Пирин, която е считана вече за основен конкурент на Монтрьо в Швейцария, предлага програма, която тази година включва повече от 25 джаз групи и солисти.

Автор: Италиански културен институт в София
07.08.2014 г. 15:14
Посетено: 1065
Етикети: концерт, Долче Вита, Росела Грациани, италиански джаз, Банско 2014, XVII Международен джаз фестивал
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19683-sladkiyat-zhivot-na-italianskiya-dzhaz-v-bansko