Празници / фестивали

Започва третото издание на "Lozenets Jazz Time"

„Джаз за деца” с Венци Благоев открива Фестивала

Започва третото издание на "Lozenets Jazz Time"


◊ СЪБИТИЕТО

Започва Музикалният фестивал "Lozenets Jazz Time". Събитието ще се проведе на 1 и 2 август 2014. Това е третото поредно издание на джаз фестивала в морския курорт Лозенец.

Организатори на събитието са Кметство Лозенец и Огнян Енев, а финансирането се осъществява с помощта на Община Царево, и с подкрепата на частни лица, за които джазът е нещо повече от музика. Целта на фестивала е да се превърне в традиция и занапред да предлага на туристите и жителите на Лозенец един интересен и некомерсиален продукт.

С участието на:

. Белослава - вокал
. Павлета Семова - вокал
. Даниела Илиева - вокал
. Петър Момчев - саксофон
. Росен Захариев - тромпет
. Венци Благоев - тромпет
. Валери Димчев - тамбура
. Шибил Бенев - китара
. Димитър Благоев - китара
. Антони Дончев - пиано
. Живко Петров - пиано
. Тодор Стоянов - клавир, атмосфери
. Станислав Арабаджиев - пиано
. Димитър Шанов - контрабас
. Борис Таслев - контрабас
. Невена Григорова - перкусии
. Димитър Семов - барабани
. Никола Горялов - барабани
. Александър Даниел - барабани

Входът за всички прояви е свободен.


◊ В ПРОГРАМАТА

В основната програма на фестивала "Lozenets Jazz Time" са включени пет събития с разнообразен жанров обхват. На сцената в центъра на Лозенец ще се изявят едни от най-добрите джазови музиканти на България.

Първата вечер е отредена за забавления на най-малките с проекта „Джаз за деца”, в който всички присъстващи малчугани и техните родители могат да пеят и свирят заедно с утвърдените джаз музиканти, да опознаят различните инструменти, да пипнат джаза и да го заобичат. След забавлението за децата, на сцената излизат Шибил Бенев и Петър Момчев с авторски композиции в традицията на модерния джаз. Първата вечер ще приключи с всеобщата любимка Белослава и едни от най-добрите български джаз музиканти.

Втората вечер започва с авторски композиции с класически фолклорни и джазови елементи в духа на world и етно музика на БлагоевАрт Джазтет. За финал Фестивалът ще завърши с FlyWe2DaMoon – експериментална музика, която се ражда в момента. Микрофоните са отворени за изява на всички присъстващи музиканти и певци, а публиката ще може да ги подкрепя не само с аплодисменти, но и с одобрителни подвиквания и разхладителни летни питиета.

"Lozenets Jazz Time" е сред новаторските инициативи на местното кметство - за разнообразяване на възможностите за летни приключения и вид противопоставяне на
гибелните влияния на бетона и чалга-културата, за утвърждаване на Лозенец като приветлива и гостоприемна туристическа дестинация, с красива и чиста природа, удобства, уют и богат избор на културни и развлекателни събития.



Автор:
Организаторите
Публикация:
31.07.2014 г. 20:22
Етикети:
Посетено:
1396
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19663-zapochva-tretoto-izdanie-na-lozenets-jazz-time