Празници / фестивали

"Детски музей на колела" започва обиколка из България

Безплатно лятно училище за изкуства ще има в Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен

"Детски музей на колела" започва обиколка из България


◊ СЪБИТИЕТО

Първият у нас "Детски музей на колела" започва обиколка из България

Идеята на новия културно-образователен проект е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство. Организатори на проявата Фондация "Изиарт" и "Сосиете Женерал Експресбанк".

Детският музей на колела ще бъде в рамките на един ден, от 10 до 20 часа, на ключови места във всеки град. Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от историята на световното изкуство - Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Преподаватели в програмата са млади специалисти - дипломанти и студенти в Националната художествена академия с опит в работа с деца, както и представители на "Сосиете Женерал Експресбанк" от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на музея на колела, съставена от реплики на знаменити шедьовъра от различните епохи.

Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.



Програмата:

• 19 юли - Русе, Вазата, на входа на Парка на младежта
20 юли - Варна, на входа на Морската градина
26 юли - София, пред Народния театър
27 юли - Пловдив, пред сградата на Общината
2 август - Плевен, в парка Кайлъка


Автор:
Организаторите
Публикация:
16.07.2014 г. 13:13
Посетено:
1771
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19618-detski-muzey-na-kolela-zapochva-obikolka-iz-balgariya