Празници / фестивали

Детски музикален празник в НБУ

Участват деца, които през годината са получили награди на конкурси по пиано

Детски музикален празник в НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

На 14 юни 2014 г., от 10:00 часа в Галерия УниАрт на Нов български университет департамент „Музика“ организира Детски музикален празник в НБУ. В програмата са включени произведения от клавирните композитори Бах, Хендел, Купрен, Чимароза, Клементи, Моцарт, Шуман, Шопен, Григ, Чайковски, Дебюси, Барток, Пипков, Кр. Тасков и др.

Участват деца музиканти, които през годината са получили награди на редица конкурси по пиано: Vivapiano, Андрей Стоянов, Преглед на детските школи в София, Награди в чужбина и т.н. Учениците са с преподаватели, които са членове на дружеството „Педагози-музиканти“ към СБМТД.

Модератор на събитието е доц. д-р Милена Шушулова, ръководител на департамент „Музика“ на Нов български университет. 

Входът е свободен! 


◊ ОЩЕ

В този ден, съобразено с провеждането на музикалния празник, занятието на Детския университет на НБУ ще се проведе на открито – в градините на университета, със специално подбраната тема „Сьора - смяна на художественото място“.

Тази събота от 10 ч. ще се срещнем с интересен френски художник на име Жорж Сьора. Ще разгледаме отблизо негова картина, ще я обсъдим и ще се опитаме да я пресъздадем наново в колажи и рисунки. Ще научим и любопитни неща за пленерната живопис и импресионистичната техника в изкуството. Събираме се до изложбата с детски рисунки (пред Музея на НБУ), след което занятието ще се проведе на открито.
Автор: НБУ
13.06.2014 г. 14:05
Посетено: 1075
Етикети: музика, пиано, конкурси, НБУ, Детски музикален празник
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19454-detski-muzikalen-praznik-v-nbu