Празници / фестивали

Започва фестивалът на българския шрифт Типофест 2014

Първият по рода си у нас фестивал ще се проведе в София от 12 до 20 юни

◊ СЪБИТИЕТО

На 12 юни 2014 г. в София започва Фестивалът на българския шрифт Типофест. Той ще продължи до 20 юни и ще предостави възможност за срещи и дискусии между специалисти и широката общественост. В рамките на фестивала ще се организират две изложби, конференция и две практически работилници.

Събитието се организира от Велина Мавродинова, Кирил Златков, Илия Груев и Борил Караиванов с подкрепата на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

„Българският шрифт за много хора е непознат като явление. Малко са хората, които знаят, че освен църковнославянската писменост, българската държава е дала на света и съвременна, българска форма на кирилицата. Именно тази причина обуславя нуждата от провеждане на събития като шрифтовия фестивал, който ще се проведе за пръв път в България тази година.” - коментира Борил Караиванов, организатор на фестивала Типофест 2014.

Бетахаус ще бъде домакин на конференцията, която ще се проведе на 14 юни и двете работилници, които ще се проведат на 15 юни. Събитията са отворени както за шрифтови специалисти, така и за ученици, студенти, млади предприемачи и всички, които имат интерес да видят как се проектира шрифт у нас и каква е методиката в чужбина. Присъстващите ще научат още каква е лицензионната политика при продажбата на шрифт в България, как се стартира бизнес в този занаят, как се продават шрифтове през интернет и др.

Повече информация за участниците, програмата и възможността за регистрация е достъпна в сайта на фестивала www.typofest.bg, както и на страниците му във Фейсбук www.facebook.com/typofest и Google+ www.plus.google.com/+TypofestBgOfficial.



Автор:
Организаторите
Публикация:
12.06.2014 г. 14:55
Посетено:
1391
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19449-zapochva-festivalat-na-balgarskiya-shrift-tipofest-2014