Празници / фестивали

Джаз форум Стара Загора: Животът зависи от мен!

„Бог да благослови детето“ – с тази класическа композиция на Били Холидей започна джазовата фиеста в Стара Загора

Джаз форум Стара Загора: Животът зависи от мен!


„Бог да благослови детето“ – с тази класическа композиция на Били Холидей започна джазовата фиеста в Стара Загора. „Да бъдем по-добри, да уважаваме правилата и да ги спазваме, да бъдем отговорни, когато шофираме“ – призоваха музикантите от „Джаз за деца“. В знак на съпричастност всички изпълнителни от тазгодишния фестивал „Джаз форум Стара Загора“ носят лентичка с надпис „Животът зависи от мен!“.

В лятната вечер снощи парк „Пети октомври“ стана най-примамливото място за деца и възрастни в Стара Загора. Да пеят, танцуват и да чуят хубава музика бяха дошли стотици хора. Сред тях с удоволствие тактуваха и председателят на общинския съвет Емил Христов, и зам.-кметът Иванка Сотирова, музикантите от Военен биг бенд Стара Загора. Но най-щастливи и завладени от случващото се в парка бяха децата.

„Джаз за деца“ продължава до сряда от 11 часа на същото място.

Днес и утре продължават и прожекциите от кинолекторията „Джазови мотиви в българското кино“ с водещ Цветомир Цанков. Ще бъдат излъчени филмите „Шивачки" - 2007, реж. Людмил Тодоров, муз. Антони Дончев; „Врабците през октомври" - 2006, реж. Анри Кулев, муз. Любомир Денев. Началото е от 18.30 в залата на Радио СТара Загора.

За еврейското присъствие и принос в българската музикална среда разказва изложбата „С ускорен ритъм", която се открива на 11 юни от 17 ч. в библиотека „З. Княжески". Експозицията е на къща-музей „П. Владигеров".

Входът за всички събития е безплатен. Проявите са част от предварителната програма на фестивала „Джаз форум Стара Загора", който започва на 12 юни.

„Джаз форум Стара Загора" се организира от Община Стара Загора, с изключителната подкрепа на „Контур Глобал" и фондация „Америка за България".Автор: Гергана Семерджиева, „Джаз форум Стара Загора“
10.06.2014 г. 17:02
Посетено: 982
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19431-dzhaz-forum-stara-zagora-zhivotat-zavisi-ot-men