Празници / фестивали

Музикалният фестивал “Exit” идва в София

„EXIT Adventure Bulgaria“ ще се състои на 13 юни

Музикалният фестивал “Exit” идва в София


◊ “EXIT” В СОФИЯ

Под името „EXIT Adventure Bulgaria“, в рамките на 15 часа музикалният фестивал “Exit” ще оживее в София на две сцени, като част от подготовката за предстоящото 15-о юбилейно издание в Сърбия и Черна гора през юли. Четирима EXIT хедлайнера и осем български групи и диджеи ще се включат в събитията на 13 юни.

 
◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА МУЗИКАЛНОТО СЪБИТИЕ – ЧАСТ І

Приключението ще започне в клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина в 15:00 часа. В късния следобед публиката ще се потопи в лежерно реге настроение, доставено от „Selector Lazy Face“, а след тях ще излезе българската етно-реге-хип-хоп група „Мерудия“. Градусът на настроението ще се покачи с една от най-популярните български сайкъделик етно-рок групи – „Kottarashky & The Rain Dogs“.

Разбира се, на сцената ще се качат и тазгодишните представители на България на „EXIT“ – група „Оратница“, чиито мощен булгарбийт - автентична смесица от български фолклор и акустичен дъбстеп и дръм енд бейс - ще подгрее публиката за сръбските хардкор-реге-пънкари „Eyesburn“. Веднага след тях на сцената ще се качи един от настоящите хедлайнери в програмата X-Bass на основната сцена на „EXIT Festival 2014“ в Нови Сад – „Koven Live“. Горещото британско дъбстеп дуо са създателите на един от най-силните сингли на миналата година – „More Than You“. Големият хедлайнер, който ще закрие програмата на първата част на „Exit Adventure Bulgaria“ е Kiril Djaikovski feat.TK Wonder – лудото шоу в пълен македонско-американски състав на бандата на световноизвестния композитор и продуцент.

 
◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА МУЗИКАЛНОТО СЪБИТИЕ – ЧАСТ ІІ

"EXIT Adventure Bulgaria" ще продължи в клуб „Blender“, където в 22:30 ч. програмата ще открие новият проект на световния бийтбокс шампион SkilleR и местния вокален екстремист Pavel Clave – „Vox Box“. След тях ще чуем още един нов състав на вече доказани имена на българската сцена – MAGntk събира DJ Ilko и Майкъл Флеминг в един проект, чиято цел е слънчевото настроение и безкомпромисните грууви танцувални ритми, с които допринесоха и в предишната си група – „Tri-O-Five“. Рамо до рамо ще се изявят и следващите артисти зад пулта на „EXIT Adventure Bulgaria“ – „Roboloco“ – проектът на Miss Lidiya и DJ Smurf от „Metropolis“. Те ще бъдат и последната подобаваща подгрявка преди основния EXIT-хедлайнер – обичаен гост на EXIT Dance Arena, както и в най-добрите клубове за електронна музика в света – James Zabiela.

Още един чуждестранен артист ще завърши програмата на „EXIT Adventure Bulgaria“ в ранните часове на съботния ден. Lea Dobricic е сред най-популярните имена, произхождащи от съвременната сръбска електронна сцена.

Входът за EXIT Adventure Bulgaria ще бъде само с покани, а повече информация за тях има на фейсбук страницата на Exit Bulgaria.



Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.05.2014 г. 17:13
Посетено:
1313
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19332-muzikalniyat-festival-exit-idva-v-sofiya