Празници / фестивали

Ден на детето в НБУ

1 юни 2014 г.

Ден на детето в НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия УниАрт, съвместно с фондация "Моят музей"
Музей на НБУ
Департамент "Изкуствознание и история на културата"
Университетски театър НБУ
 
организират
 
Ден на детето в НБУ
 
1 юни, неделя, 11:00 часа
 

Програма:

11:00 часа, галерия УниАрт
 
Откриване на изложба на Детски университет НБУ – селекция от рисунки, направени през учебната 2013/2014 г. В събитието ще вземат участие студенти от департамент “Изкуствознание и история на културата”, деца, участвали в Детския университет и техните родители, както и други гости.
 
Благотворителна разпродажба на детски рисунки за каузата на приюта за кучета „Фермата“. Добре дошли са всички приятели на животните.
 
 
12.00 часа, Музей на НБУ,

Регионалният исторически музей Сливен гостува на Музея на НБУ с изложба „Накитът“. Експозицията е подбрана само от фондовете на този богат музей и обхваща всички културни епохи – от праисторията до началото на 20 в.

Уъркшоп “Игра на бижутерия” със специалното участие на известния бижутер Анжело Красини.
През 1979 г. - Анжело Красини завършва с отличие Московския институт за декоративно изкуство „Строганов”, специалност „Дизайн”. От 1980 г. работи в областта на ювелирния дизайн 1986-1989 г. - водещ художник в Moделния център на ТФ на СБХ 1996 г. основава кооперация „Свети Георги Софийски”, на която е председател и дизайнер. От 1987 г. - член на СБХ 1996 – 2002 г. - член на УС на СБХ. От 2011 г. – зам.-председател на УС на СБХ. Награди: 1986 г. - наградата за накити на международното квадринале в Ерфурт – Германия; 1986, 1991 и 2010 г. - наградите на СБХ за накити.

12.00 часа, Университетски театър,

Детски спектакъл “Пътешествие отвъд дъгата”.
За изготвянето на спектакъла „Пътешествие отвъд дъгата” са използвани текстове от: „Лошата принцеса”, по Беа Нади. Поеми на Уилям Блейк „Преображенията на Пиктор”, по Херман Хесе, Авторски текстове на: Десислава Коева, студент трети курс по „Масови комуникации”, в НБУ, Ваня Ирибаджакова, магистър „Театър и общество” в НБУ, екипът от деца и преподаватели на Академия Юнити. Когато сме били деца, често сме чували, че ако минем под дъгата ще се преобразим. Няма дете, което да не се е опитвало да разгадае магията на дъгата... децата знаят, че тя носи в себе си обещание... обещание за вълшебство, което преминава отвъд пределите дори и на собствената ни фантазия – да бъдеш част от света на безкрайните възможности... от света на неочакваното. В подготовката и реализирането на детския спектакъл участват над 60 деца от различните курсове и школи на Академия Юнити, от 4 до 14-годишна възраст. Всички постановки, песни, пиеси, маски, костюми, декори и рисунки са подготвени от тях по случай приключването на учебната година.

Автор:
Организаторите
Публикация:
30.05.2014 г. 13:51
Посетено:
1337
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19331-den-na-deteto-v-nbu