Празници / фестивали

"Sofia Ring Graffiti Fest" събира най-добрите графити артисти в България

Състезание за графити рисунки на тема "The Urban Ring" (Кръговратът на града)

"Sofia Ring Graffiti Fest" събира най-добрите графити артисти в България


◊ СЪБИТИЕТО

София Ринг Мол и Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства "Радар” организират „Sofia Ring Graffiti Fest“ - състезание за графити рисунки на тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града).

Датата е 1 юни, неделя, а мястото - до сградата на строящия се мол на бул. „Околовръстен път“ 216, до магазина на ИКЕА.

Събитието се провежда за първа година и ще изправи един срещу друг 12 екипа, съставени от най-талантливите графити райтъри в България. Сред участниците ще бъдат известни в страната и чужбина графити артисти и отбори, сред които Zeal, 140 ideas, Broke, PTC, WION, Spit, Goat, Piks и др. Техните творби ще бъдат оценявани от експертно жури, съставено от Евгений Иванов, председател на Управителния съвет на Сдружение “Радар”, Maze и SirGo.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО

Участващите райтъри ще се борят за специалната награда – възможност да изрисуват с графити част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3000 лв. Отборите, класирали се на 2-ро и 3-то място също ще получат парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв.

Графити артистите ще рисуват на две гигантски платна (дълги 18 метра и високи 5 метра), които ще бъдат видими за всички преминаващи покрай сградата на мола по околовръстното шосе, а рисунките им ще останат на фасадата на София Ринг Мол през цялото лято.

Събитието се организира със съдействието на Puma и  Subway, а медийни партньори са радио N-Joy, Dnevnik.bg, Dir.bg, iNews.bg, ViewSofia, SofiaLive, Sofiautre.bg, CSR Bulgaria, Peika.bg и Lifestyle.bg.

София Ринг Мол и Сдружение "Радар” канят всички почитатели на графити рисунките и ценителите на ъндърграунд изкуството пред сградата на София Ринг Мол до ИКЕА на 1 юни от 10:00 часа. „Sofia Ring Graffiti Fest“ ще продължи до 16:00 часа на същия ден, като графити райтърите ще завършат своите рисунки в 15:00 часа, когато журито ще се събере, за да излъчи победителите.

В 15:30 часа ще бъде обявени и наградени графити артистите, които ще имат възможността да проявят таланта си и след събитието, като изрисуват части от паркинга на София Ринг Мол.

Автор:
Яна Атанасова
Публикация:
29.05.2014 г. 13:16
Посетено:
1390
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19319-sofia-ring-graffiti-fest-sabira-nay-dobrite-grafiti-artisti-v-balgariya