Празници / фестивали

Русенска опера се включва в Нощта на музеите

Вратите на емблематичната сграда на Операта ще бъдат отворени, за да покажат частица от историята на оперното и симфонично дело в Русе

Русенска опера се включва в Нощта на музеите


◊ СЪБИТИЕТО

Русенска опера се включва в Нощта на музеите


17 май (събота)
18:00-22:00 часа

В съботната вечер вратите на емблематичната сграда ще бъдат отворени, за да покажат частица от историята на оперното и симфонично дело в Русе.

Специална изложба ще представя плакати от различни постановки през годините на Държавна опера – Русе. На видео стена ще се излъчват фрагменти от спектакли, телевизионни репортажи и интервюта с творците, които оформят облика на Русенска опера.

В памет на великия български бас Никола Гюзелев ще бъдат излъчени видео фрагменти от спектакли от световните сцени с негово участие.

Любопитните зрители ще научат и за предстоящите отговорни ангажименти на трупата не само в крайдунавския град, а и в столицата.

На 17 юни Националната опера и балет ще бъде домакин на представянето на балета в две части „Ромео и Жулиета“ и „Полет към светлината“, а на 19 юни в рамките на деветнадесетото издание на Салона на изкуствата в Зала 1 на НДК ще бъде представен спектакъла на операта „Хофманови разкази“.

Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
16.05.2014 г. 19:18
Посетено:
1209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19210-rusenska-opera-se-vklyuchva-v-noshtta-na-muzeite