Празници / фестивали

Лекции и майсторски класове на Международния фестивал на анимационния филм „Златен кукер“

Хиско Хулзинг, Румен Петков, Бил Денис са сред специалните гости

Лекции и майсторски класове на Международния фестивал на анимационния филм „Златен кукер“


◊ СПЕЦИАЛНИ СЪБИТИЯ НА ПЕТИЯ ФЕСТИВАЛ "ЗЛАТЕН КУКЕР"

Интересни лекции, майсторски класове и анимационни работилници са подготвили организаторите на юбилейния Международен фестивал на анимационния филм "ЗЛАТЕН КУКЕР - София'', който ще се проведе от 12 до 18 май в кино "Одеон", НАТФИЗ и „Фотосинтезис“. Сред имената на специалните лектори и гости ще бъдат световноизвестните Хиско Хулзинг, Румен Петков, Бил Денис и др.


◊ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА ХИСКО ХУЛЗИНГ

Многократният носител на награди от световни фестивали Хиско Хулзинг ще изнесе майсторските си класове на тема "Подробни обяснения за техниките" и "Правила за филмовия стил". По време на програмата ще бъде представена и специална селекция от наградените му филми "Седемнадесет", "Хари запазва стая", както и "Сметище", който е донесъл 21 награди на Хиско от международни фестивали. 

Двата майсторски класа ще се проведат на 16 и 17 май в зала "НАТФИЗ" от 14:00 ч. и са предназначени за аниматори и студенти по анимация като целят да обогатят знанията им чрез представяне на специални техники и похвати от световно ниво.


◊ МАЙСТОРСКИ КЛАС НА РУМЕН ПЕТКОВ

Известният български аниматор и режисьор на "Джони Браво", "Лабораторията на Декстър" и "Том и Джери" Румен Петков ще представи майсторския си клас на 14, 15 и 16 май от 10:00 ч. във „Фотосинтезис“. Той носи заглавието "100 принципа, които всеки аниматор, сценарист, режисьор, видео художник и създател на компютърни игри трябва да знае".


◊ ЛЕКЦИЯ НА БИЛ ДЕНИС

Изпълнителният директор на АСИФА - Индия Бил Денис ще проведе лекция-разговор със студентите на тема "Моят път". Тя ще се състои на 15 май от 14:00 ч. в зала НАТФИЗ.

По време на лекцията Бил Денис ще разкаже на студентите интересни истории за своя път, своите преживявания и успехи в света на анимацията, както и ще остане на разположение за отговори на всички въпроси.


◊ МАЙСТОРСКИ РАБОТИЛНИЦИ

Майсторски работилници ще изнесат Анелия Иванова (за пикселното изкуство), Емил Връблянски и Мелина-Елина Бондокова/ студио "Павилион" ("Анимационна работилница за създаване на кукли за анимация").


◊ АБОНАМЕНТ ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ СЪБИТИЯ

Цената от 20 лв. включва пълен абонамент за посещението на всички уъркшопове, майсторски работилници, лекции и майсторски класове в рамките на "ЗЛАТЕН КУКЕР - София''.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
11.05.2014 г. 16:08
Посетено:
1359
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19145-lektsii-i-maystorski-klasove-na-mezhdunarodniya-festival-na-animatsionniya-film-zlaten-kuker