Празници / фестивали

Национална библиотечна седмица "Библиотеките откриват нови хоризонти"

Библиотека на Нов български университет, 12-16 май 2014 г.

Национална библиотечна седмица "Библиотеките откриват нови хоризонти"


◊ ПРОГРАМА

Национална библиотечна седмица "Библиотеките откриват нови хоризонти"

12 май

Библиотеката на НБУ дарява книги и поредици с филми и музика на гръцки език (Би Би Си) на 12 СОУ „Цар Иван Асен II“. Училището предлага езика за интензивно изучаване.


13 май

Електронни книги и списания във вашия джоб. Полезни учения за преподаватели, изследователи и докторанти. Вход свободен.
16.00 ч. зала за колективна работа, читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.“


14 май

Представяне на нови заглавия в колекция „Библиотека за ученика“, които са в помощ на кандидат-студентите при самоподготовка за Тестове по общообразователна подготовка (ТОП). Всеки ученик, който посети библиотеката по време на националната библиотечна седмица и заеме книга, ще получи специален подарък (филм на DVD).

Групи от ученици могат да участват в играта „Как да намеря книга?“, която създава умения за търсене на книги. С предварително записване: регистрационен формуляр.


15 май

Среща-разговор със студенти в рамките на проект за адаптиране на библиотечните ресурси и услуги за нуждите на потребители със специфични образователни потребности.
14.00-15.00 ч. зала за колективна работа, читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.“


16 май

Открита телефонна линия 02/8110296 за безплатен абонамент на услугата „Моите списания“. Всеки, който се обади, може да заяви получаването на съдържания на български и чужди списания по имейл. Библиотеката на НБУ предлага повече от 320 заглавия периодични издания. Услугата осигурява на преподаватели, изследователи, студенти, информационни специалисти и експерти привилегията своевременно да се информират за новостите в дадена научна област.


Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
09.05.2014 г. 11:45
Етикети:
студентиизследователипреподавателиученицисписаниякнигиББИАНБУНационална библиотечна седмица
12 СОУ Цар Иван Асен II
специфични образователни потребности
моите списания
Посетено:
2237
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19124-natsionalna-bibliotechna-sedmitsa-bibliotekite-otkrivat-novi-horizonti