Празници / фестивали

"Джобен фестивал" - Пролет 2014

09-11.05.2014 г., „Ателие Пластелин“ - София

"Джобен фестивал" - Пролет 2014


◊ ПОКАНА

Заповядайте на пролетното издание на "Джобен фестивал" - форума за кратки форми в изкуството. За вече година и половина от съществуването му във фестивала взеха участие повече от 60 артиста от всички сфери на изкуството, с над 80 свои произведения. А след края на този фест те ще се увеличат с нови 25 творби.

В това майско издание ще може да се насладите на разнообразието от филми. Всяка вечер ще завъртаме поне по два филма. Сред тях е „Аристократката” на Пламена Стаменова по мотиви от разказа на Михаил Зошченко. Подготвен в класа на проф. Георги Дюлгеров и участвал на фестивала New wave. Друг филм ще ви накара да бленувате за все по-приближаващото лято, да помечтаете за море, слънце и безгрижен живот. Елена Димитрова и Ана Вълчева ще ви преведат през целия път от сивия и скучен град, до голяма синя надежда във филма на Владимир Андонов “Юлско утро”. Ще видите и невероятната актьорска игра на Ивета-Луис Контрерас във филма „Париж” на Даниела Соколова и още много други.

Освен филмите ще може да се насладите (в буквалния смисъл) за първи път в България на „Кулинарния театър” на Шеф Ради Стамболов. Няма човек, изкушен от шоколада, който да не го познава и да не е запленен от виртуозните му умения в сладкарството.

Нов български университет ще представят работите на настоящите студенти в курсовете на доц. Възкресия Вихърова и доц. Зарко Узунов в програма Театър - „Чаплиниада” и „Сюрреалистично ревю”. Както и "Сподели история със самотна обувка" на доц. д-р Деси Л. Бошнакова, „Театър в колата” на Рене Карабаш и продукцията „Playback - reloaded“ с водещи д-р Антоанета Петрова и Сибила Серафим.

Освен това ще има много изложби, пърформанси, литературни четения.

Ще се радвам да се видим в „Ателие Пластелин” (ул. „Цар Симеон“ №48) и да заредим живота си с изкуство.

До скоро!

Светослав Николов,
Директор на Фестивала



Автор:
Публикация:
07.05.2014 г. 16:07
Посетено:
1486
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19110-dzhoben-festival-prolet-2014