Празници / фестивали

Дни на отворените врати във Френския институт в София

Тази седмица Френският институт е домакин на вълнуващи литературни и филмови събития

◊ ПОКАНА

Тази седмица Френският институт в София става домакин на вълнуващи литературни и филмови събития!

• На 23 април честваме Международния ден на книгата с премиера на автобиографичната изповед „Дума по дума“, подписана от прекрасния артист и човек Силви Вартан.

Книгата ще бъде представена в присъствието на певицата, а непосредствено след това ще се състои прожекция на филм-интервю с нея, дело на журналиста Георги Тошев. Завладяла публиката по цял свят с искрящ талант, интелигентно и непринудено сценично присъствие, прочутата френска изпълнителка, родена в България, се завръща.


• Биографичната книга „Ив Сен Лоран“, дело на журналистката Лоранс Бенаим, ще бъде представена на 25 април в 18:00 ч. от Ина Асса, главен дизайнер на БНТ. В кожата на водещ влиза неподражаемата Мария Силвестър.

Литературното събитие ще бъде последвано от предпремиерна прожекция на едноименния филм, обрал овациите на публиката в рамките на последното издание на София Филм Фест.


• За най-малките готвим чудесно представление с много изненади и подаръци. Заповядайте с вашите дечица на 27.04.2014 от 11:00 - представление „Приятно ми е, Николà“


И трите събития са с Вход свободен, в рамките на капацитета на залата!

Очакваме ви!


Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
22.04.2014 г. 15:35
Посетено:
1353
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/19026-dni-na-otvorenite-vrati-vav-frenskiya-institut-v-sofiya