Празници / фестивали

Дни на България в Европейския парламент в Страсбург

Българска изложба в Страсбург

Дни на България в Европейския парламент в Страсбург


◊ СЪБИТИЕТО

От 13 до 16 март 2006 г. в Европейския парламент в Страсбург ще се проведат Дни на България. Те са организирани по инициатива на българската делегация наблюдатели в групата на ЕНП-ЕД и са под патронажа на Джефри Ван Орден, докладчик за България, и Лоренцо Чеса, зам.-председател на фракцията на десницата.

Целта на дните, които се провеждат преди разглеждането на въпроса за приемането на страната ни в ЕС във външната комисия, е да представим другата България с нейната култура, история, традиции и уникални продукти. Изложба на модерна живопис и съвременна керамика от Пловдив, София, Вeлико Търново и Варна, прожекции на филми, дегустация на български вина и представяне на природни забележителности са само част от представянето на България в Европейския парламент.


◊ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В ИЗЛОЖБАТА

Авторите, селектирани от Ваня Атанасова (живопис) и Веселина Сариева (керамика) за изложбата са: Светлин Русев, Греди Асса, Михаил Лалов, Енчо Пиронков, Илия Желев, Васил Стоев, Недко Итинов, Снежана Славова, Христо Панев, Иваничка Панева, Милко Божков, Петър Мичев, Ангел Атанасов, Иван Георгиев, Станимир Видев, Стоимен Стоилов, Свилен Блажев, Божидар Бончев, Красимир Джидров, Моника Попова, Рада Дичева, Яна Юнакова.

Автор:
Веселина Сариева
Публикация:
14.03.2006 г. 14:08
Посетено:
740
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/1899-dni-na-balgariya-v-evropeyskiya-parlament-v-strasburg