Празници / фестивали

12-ият кинофестивал "В Двореца" ще представи филми от 151 държави

Събитието тази година е от 28 юни до 5 юли

12-ият кинофестивал "В Двореца" ще представи филми от 151 държави


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

За дванадесета поредна година Балчик ще бъде домакин на международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“, който ще се проведе от 28 юни до 5 юли. Изданието се очертава като най-силното до този момент с рекордните заявки от 151 държави. Най-екзотичната държава, която се бори за конкурса, е Кабо Верде. Режисьорът с най-странно име тази година е Фанта Ананас от Етиопия. Първенството за най-къс филм държи “Мъртва птица” от Великобритания, чиято продължителност е едва 58 секунди. До 20 април ще бъдат обявени филмите, участващи тази година във фестивала.

 

◊ ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА

В рамките на „В Двореца“ ще се проведе и самостоятелно образователно събитие, наречено „Filmer Forge“. То има за цел да развива умения в областта на киното, съставящите го изкуства и аудио-визуалните технологии на професионалисти и непрофесионалисти. Събитието обхваща разнообразни лекционни курсове, тренинг програми, майсторски класове и др.

Срокът за записване във всички програми и майсторски класове е 31 май.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
13.04.2014 г. 21:37
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/18986-12-iyat-kinofestival-v-dvoretsa-shte-predstavi-filmi-ot-151-darzhavi