Празници / фестивали

С Тими Провала и Мечо Тотала на лов за скрити яйца в Зоопарк София

Бъди истински млад детектив! Участвай в най-щурия лов на яйца с героите от новата книга за деца "Тими Провала"

С Тими Провала и Мечо Тотала на лов за скрити яйца в Зоопарк София


◊ ПОКАНА

Традицията повелява на Лазаровден девойки да обикалят от къща в къща и да събират яйца. Но издателство "Ciela" и Фондация Credo Bonum променят традициите и канят всички деца да се включат в първия голям предвеликденски лов на скрити яйца в Зоопарк София на 12 април, събота, от 11 часа.

Бъди истински млад детектив! Участвай в най-щурия лов на яйца с Тими Провала и Мечо Тотала, герои от новата книга за деца „Тими Провала”.

Необходимо оборудване е отличителен детективски шал, добро настроение и търсачески умения. Възрастови ограничения за участие в лова няма. И правилата са лесни – всеки трябва да намери едно от скритите на „местопрестъплението” яйца, срещу което ще получи награда книга или лакомство. Ела и помогни на Тими и детективска агенция "Тотал Провал" ООД да открият изчезналите яйца в Зоопарк София!

11-годишното момче с червен шал и шапка с надпис „бисквити“ Тими Провала и 680-килограмовият полярен мечок Мечо Тотала са собственици на най-реномираната детективска агенция на света „Тотал Провал“ ООД. Те ще ви посрещнат на местопрестъплението „Площадката на слона” в зоологическата градина и ще ви почерпят с безплатно сирене. Ако ли пък нямате време да отскочите лично, нито да се свържете с тях по тимифона (често дава заето, нали разбирате), то задължително прочетете наръчника на Тими за разрешаване на случаи.

Ще се научите да мислите като детектив, как да намирате изгубени вещи – от бонбони, чорапи и обувки до колело например, как да се справяте с враговете си, с конкурентите и с досадниците, как да „атакувате“ трудните уроци и най-вече как да се забавлявате!

Мечо Тотала отбелязва, че в зоопарка не се разрешава влизането с домашни любимци, велосипеди, тротинетки, ролери, топки, балони, самолети и танкове. А Тими ви напомня да си приготвите 2 лева за вход, ако сте до 18 години, и 4 лева, ако сте пълнолетни. Ако все още нямате навършени 4 ще може да влезете безплатно. Ако сте дебел и сочен тюлен по-добре е да не идвате, защото Мечо Тотала често сънува как много разсеяните тюлени се превръщат във вечеря.

На 13 април, неделя, от 11 до 13 часа, в книжарница "Сиела", ет. 2, Парадайс Център: Работилница за деца APLI и Тими Провала - рисувателни занимания, увлекателни игри с хартия.


Ловът на скрити яйца ще бъде част от "Походът на книгите", който стартира на Международния ден на детската книга - 2 април 2014 г., и ще продължи с активности в цялата страна до 23 април, когато се отбелязва Международния ден на книгата и авторското право.
Автор: Изд. Сиела
08.04.2014 г. 17:11
Посетено: 1373
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/18942-s-timi-provala-i-mecho-totala-na-lov-za-skriti-yaytsa-v-zoopark-sofiya