Празници / фестивали

Пролетният сезон на "Камерна сцена Пловдив" започва през април

Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив

 Пролетният сезон на "Камерна сцена Пловдив" започва през април


◊ СЪБИТИЕТО

Пролетният сезон на „Камерна сцена Пловдив” започва през април


Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив. Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музикални проекти като част от програмата на пролетния сезон на „Камерна сцена Пловдив”.

За ценителите на класическата и джазовата музика името „Камерна сцена Пловдив” е значещо. В предстоящия сезон обръщаме специално внимание на пловдивските творци, като се стремим да достигнем до още по-широка аудитория. Гаранция за привличането й е мултижанровостта на събитията, които предвиждаме, и тяхната висока естетическа стойност, коментира авторът на проекта Петър Салчев.

Концертите ще се състоят в Първо студио на Радио Пловдив и в камерната зала на Драматичния театър. За първи път форматът на проектите се разширява с участието на академичната хорова формация на АМТИИ, която ще партнира в изпълненията на Марио Станчев. Маестрото пристига от Франция по покана на Веселин Койчев специално за съвместния им концерт. В предишния сезон пловдивчани имаха възможността първи да чуят новите албуми на Христо Йоцов и Ангел Заберски - син, чиито световни премиери се състояха в рамките на проекта. След дългогодишна пауза в Пловдив концерти изнесоха Милчо Левиев и „Акустична версия”.

За новия си сезон „Камерна сцена Пловдив” се съфинансира от Община Пловдив и фирма „Дерони“. Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. Проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014 г.



Автор:
Гергана Семерджиева, „Камерна сцена Пловдив”
Публикация:
25.03.2014 г. 20:00
Посетено:
1202
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/18827-proletniyat-sezon-na-kamerna-stsena-plovdiv-zapochva-prez-april