Празници / фестивали

София филм фест продължава до 30 март

Актьорите от сериала „Ало, ало!“ - специални гости на фестивала

София филм фест продължава до 30 март


◊ ФЕСТИВАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА

Програмата на 18-ия София филм фест продължава с най-доброто от световното кино до 30 март. След 21 март киносалоните, които ще прожектират фестивалните ленти, ще бъдат Дом на киното, „Одеон“, „Синема сити“, „Евросинема“ и Културен център на СУ. Прожекции няма да има само в „Люмиер“ и Зала 1 на НДК.

 

◊ „АЛО, АЛО!“ НА ГОСТИ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Популярният английски сериал „Ало, ало!” гостува на 18-ия София филм фест с прожекция на специален неизлъчван епизод.

Специалният епизод, който ще гледаме на 20 март от 20:30 в кино „Люмиер“, е създаден по случай 25-годишнината на сериала и се казва „The Return of 'Allo 'Allo!”. В него виждаме как любимият ни Рене е седнал да пише мемоарите си в следвоенно време и има нужда от помощ за запълване на големите дупки в спомените си. Следват трийсет минути, в които ще се насладим на нови сцени с познатите образи, както и на кадри от старите ленти, преплетени с интервюта на оригиналния каст и поглед към историята на сериала.

За да представят специалния епизод, и за да се срещнат с публиката, в София пристигнаха Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Ричард Гибсън (Хер Флик), Вики Мишел (Ивет), Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Сю Ходж (Мими) и Ким Хартман (Хелга), заедно с техния мениджър Кийт Падингтън Ричардс. За съжаление, големият фаворит на публиката Рене (Гордън Кей) няма да присъства, тъй като след дълга кариера се е оттеглил от активна работа и сега живее в къща извън Лондон.

Публиката ще има възможност да зададе своите въпроси към актьорите веднага след прожекцията на „Завръщането на „Ало, Ало!”.

За всички, които не са успели да се сдобият с билети за кино „Люмиер“ София филм фест предлага шанс за втора среща - на 21 март от 16:00 часа в Дома на киното.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
20.03.2014 г. 17:20
Посетено:
1193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/18806-sofiya-film-fest-prodalzhava-do-30-mart